Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 paradisos mediterranis

Des de la Costa Brava fins a les Balears, 10 platges que us transportaran al paradís

A les portes de l’estiu, les ganes de tornar a posar els peus a l’aigua comencen a créixer. Des de les cales de la Costa Brava, fins a les platges del delta de l’Ebre, passant també per les aigües turquesa de les Illes Balears, l’autenticitat del País Valencià i la virginitat de la costa Vermella. Amb quin d’aquests 10 paradisos mediterranis us quedeu?  

Platja del Trabucador

trabucador Posta de sol a la platja del TrabucadorGetty Images
Sant Carles de la Ràpita, Montsià
Aquesta llarga platja de dunes, envoltada de mar pels dos costats, és sempre un lloc bonic i especial per fer-hi una passejada o contemplar flamencs. És també un espai molt freqüentat per aficionats del surf de vela i el surf d’estel, que aprofiten el vent de la zona i omplen el mar i el cel dels colors llampants de les seves veles i els seus estels. L’indret us semblarà el paradís a mitja tarda, quan la llum del sol esdevé daurada i finalment tenyeix de tons vermells el cel i el mar.

Platja de Cap Roig

Platja de cap Roig - El Perelló Imatge aèria de la platja de cap RoigGetty Images
El Perelló, Baix Ebre
Voleu gaudir d’una platja com les del Carib a només dos quilòmetres de l’Ampolla? Doncs haureu de situar-vos als peus de la urbanització Cap Roig per trobar aquesta gran platja de sorra blanca, que destaca pel seu entorn: una gran pineda i diversos penya-segats amb roques de color ataronjat. El millor del lloc són les aigües transparents amb fons de sorra. S’hi pot arribar des de l’Ampolla pels carrers de Cap Roig, a l’extrem nord. Hi ha dutxes, lloguer d’embarcacions i quiosquet de platja. A tocar d’aquest indret hi ha altres cales petites i poc freqüentades que us recomanem, com la dels Capellans, la del Morro de Gos o la de Santa Llúcia.

Cala Aigua Xelida

Cala Aigua Xelida Aigua Xelida, una platja verge a TamariuTurisme Palafrugell
Tamariu, Baix Empordà
Només s’hi pot accedir en barca o a peu, des de la urbanització que porta el mateix nom que la cala a través d’unes escales. Aigua Xelida és una platja de pedres, envoltada de roques i pinars amb un entorn espectacular que té una de les aigües més clares de la Costa Brava. Quan hi arribeu no en voldreu marxar!

Cala Jugadora

Cala Jugadora Cala Jugadora, amb la caserna i el far del cap de Creus al fonsGetty Images
Cadaqués, Alt Empordà
Arrecerada pels ginebres, protegida del vent i vigilada per la gran roca vermella i el far del cap de Creus, la cala Jugadora és un tresor amagat enmig del Parc Natural del Cap de Creus. Petita, però amb unes vistes envejables del far, hi trobareu un paratge amable, aliè al paisatge castigat pel vent que s’observa a d’altres zones del cap de Creus. No podreu marxar sense fer-vos-hi un bany perquè té una aigua, freda, però de somni!

Cala Presili

Cala Presili Cala Presili, a Menorca, amb el far de Favàritx de fonsGetty Images
Maó, Menorca
Amb el far de Favàritx de teló de fons, la cala Presili és una platja que enamora. La sorra blanca i l’aigua turquesa contrasten amb el color negre de les roques de la zona. Per arribar-hi cal seguir un tros del camí de Cavalls que trobareu indicat abans d’arribar al far. Un imprescindible de tota visita a Menorca. Us el perdreu?

Cala Varques

Cala Varques Cala Varques es troba a Manacor, una de les poblacions més turístiques de MallorcaGettyImages
Manacor, Mallorca
És una cala verge que representa la costa retallada per les entrades del mar i els penya-segats. S’hi ha d’arribar caminant uns quinze minuts pel mig d’un bosc de pins, alguna alzina i garrovers. La caminada val la pena quan us hàgiu banyat i pugueu dir que heu provat una de les aigües més cristal·lines de Mallorca. A què espereu?

Platges de Compte

Platges de Compte Les platges de Compte, a Eivissa, verges i cristal·linesGetty Images
Sant Josep de sa Talaia, Eivissa
Diuen que les aigües d’aquest conjunt de cales són les més transparents i encisadores de tota l’illa d’Eivissa. Si a això hi afegim un paisatge autènticament espectacular i encara verge, sense hotels i només amb algun quiosquet restaurant, aleshores tenim gran part dels ingredients necessaris per gaudir d’un lloc idíl·lic. No hi ha excusa per no anar-hi!

El caló des Mort

Caló des Mort El caló des Mort és una de les platges més boniques de FormenteraGetty Images
Formentera
És una visita obligatòria si es passen uns dies a Formentera. El caló des Mort és una platja petitíssima en un entorn natural incomparable. Tota l’illa és coneguda pel fet de tenir les aigües més transparents de les Balears, però el caló des Mort concentra una bellesa difícil de descriure. Per entendre-ho, hi haureu d’anar!
 

El Portitxol

Portitxol - País Valencià El racó de Portitxol és tot un reclam a les xarxes socialsGettyImages
Xàbia, el País Valencià
Instagram l’ha convertit en una de les platges més famoses del País Valencià. La seva situació –sota uns penya-segats plens de vegetacions–, el color turquesa de les aigües i les casetes de pescades que s’hi conserven són tots els ingredients necessaris per fer d’aquesta platja un somni fet realitat.

Platja del Racó

El Racó El Racó, un indret autèntic al RossellóOriol Clavera
El Roselló
El Racó és el nom d’un lloc considerat com un dels més originals de tot el litoral del Mediterrani. El lloc és simbòlic, ja que, a l’extremitat de la platja de sorra, comença la costa rocosa que va geològicament fins al golf de Roses. Vora mar, unes petites cases amb jardinets florits s’han cons- truït al llarg de carrers de sorra. L’any 1957 el Racó es va autoproclamar municipi lliure i va posar els noms dels carrers i de les places en català del Rosselló, on, per exemple, les garotes es diuen engarotes
 
Trobareu més informació d’aquest espai del Rosselló i d’altres, al número ‘El Rosselló marítim’
 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació