Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

10 travesses catalanes que has de conèixer

Et proposem deu recorreguts per descobrir de forma pausada el territori muntanyós català

Més o menys llargues, al Pirineu, al Cadí, a les muntanyes dels Ports o a les de Prades, les travesses de muntanya per etapes són una opció ideal per descobrir el territori muntanyós català de manera pausada i sense presses. Aquí en trobaràs 10 que has de conèixer.

Cavalls del Vent

Cavalls del Vent Refugi del Prat d’Aguiló, un dels allotjaments de la travessa Cavalls del Ventwww.cavallsdelvent.com
El Parc Natural del Cadí-Moixeró és l’escenari d’aquesta travessa que passa pels vuit refugis del parc. En total superaràs un desnivell de 5.600 metres i gaudiràs de paisatges espectaculars com el Pedraforca, el pas dels Gosolans, el camí dels Empedrats, el Moixeró, el prat de Cadí… Es pot fer en vuit etapes, per lliure o acompanyat d’un guia oficial de muntanya. Cal reservar plaça.
 
Informació pràctica
On? Berguedà i Cerdanya 
Quilòmetres: 84 km

Carros de Foc

 Pujada al pic de Dellui La pujada al pic de Dellui, dins de la ruta dels Carros de Focwww.carrosdefoc.com
La Carros de Foc és una travessa mítica amb orígens l'any 1987, quan alguns guardes locals van decidir fer la popular ruta Pallars-Aran-Ribagorça d’una sola tirada. L’itinerari és circular, i visita els nou refugis de muntanya del Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici. En total suma 55 quilòmetres i prop de 10.000 metres de desnivell, que podràs completar en cinc, sis o set dies. Una opció magnífica per descobrir els bellíssims paratges naturals de l’extrem nord-oest de Catalunya, sobretot per als excursionistes amb experiència.
 
Informació pràctica
On? Pallars Sobirà i Val d’Aran 
Quilòmetres: 55 km

El Brogit de la Vall

Els cingles de Mont-ral, un dels espais naturals per on passa la ruta 'El Brogit de la Vall' Els cingles de Mont-ral, un dels espais naturals per on passa la ruta ‘El Brogit de la Vall’Wikimedia Commons / Alberto-g-rovi
Per viure una aventura tranquil·la a les muntanyes de Prades, aquest recorregut s’endinsa per espectaculars boscos, rius i muntanyes. S’acostuma a fer en quatre etapes, seguint un itinerari senyalitzat i circular, dormint en refugis o en cases rurals. La ruta es pot fer per lliure reservant a la central de reserves del Brogit guiatges, o bé amb guia, acompanyats dels creadors de la ruta. 
 
Informació pràctica
On? Baix Camp, Conca de Barberà i Alt Camp 
Quilòmetres: 70 km

Estels del Sud

Estels del Sud La Font Ferrera, un dels espais naturals pels quals transcorre la travessa Estels del Sudwww.estelsdelsud.com
Aquesta travessa d’uns 100 quilòmetres us portarà a gaudir de cinc dies de senderisme al Parc Natural dels Ports, envoltats de natura salvatge i d’un paisatge espectacular. Es tracta d’una ruta circular, per tant, es pot fer en els dos sentits de la marxa i començar i finalitzar en qualsevol dels cinc allotjaments que funcionen com a inici-final d’etapa: dos refugis, un hotel i dues cases rurals. El ‘Morralet’ és el lot per fer el recorregut i conté una targeta de pas, una braga de coll exclusiva i la guia de la travessa.
 
Informació pràctica
On? Terra Alta, Baix Ebre i Montsià 
Quilòmetres: 103 km

Camí del Sol

Estaon Visió general del poble d'EstaonEngarrista
Si no tens gaire temps per fer la travessa que busques, el Camí del Sol podria ser la ruta ideal per a tu. Els seus senders et portaran durant 33 quilòmetres pel sector central i nord del Parc Natural de l’Alt Pirineu, que es caracteritza per la seva solitud, bellesa i autenticitat intrínseques. La travessa es fa en dues etapes, la primera des del refugi d’Estaon fins al de la pleta del Prat, i la segona que torna novament al punt d’origen. Fent el recorregut coneixereu la flora i la fauna locals i l'explotació minera i hidrològica a la regió, entre molts altres secrets.
 
Infromació pràctica
On? Pallars Sobirà
Quilòmetres: 33 km
Camí del Sol

El Tour de l’Aneto

Mirador de Vilamòs Vistes des del mirador de Vilamòs amb el cim Aneto al fonsSergi Boixader Catot
El Tour de l’Aneto és un itinerari que bàsicament fa la volta al mític cim aragonès, el més alt de tots els Pirineus, amb 3.404 metres. La travessa, que dura vuit dies, és una bona manera de presenciar els indrets més especials del Parc Natural dels Posets-Maladeta, com les glaceres més meridionals d’Europa o certs ports de muntanya històrics. L’itinerari té un recorregut superior als cent quilòmetres i passa per Catalunya, Aragó i França.
 
Infromació pràctica
On? Val d’Aran, la Ribagorça
Quilòmetres: 112 km
www.tourdelaneto.com

Pedraforca 360

Pedraforca Vistes del Pedraforca des del poble de SaldesSergi Boixader
Pensada per fer en un sol dia, aquesta ruta et portarà a fer la volta al Pedraforca. Amb sortida i arribada a Gòsol, l’itinerari s’enfila pel camí de la Cerdanya fins al Collell, el pas natural del Pedraforca al Cadí i línia divisòria d'aigües entre el Segre i el Llobregat. A partir d’aquí ja predomina el descens, que passa pel refugi Lluís Estasen i la impressionant cara nord de la singular muntanya. Continua cal a la cara est i torna a pujar cap a coll de Jou pel camí reial de Saldes a Gósol, també anomenat camí dels miners, sota la impressionant paret calcària de la cara sud. Una ruta única per descobrir totes les cares del Pedraforca. 
 
Informació pràctica
On? Berguedà
Quilòmetres: 17 km
Pedraforca 360

La Porta del Cel

La Porta del Cel La travessa de 'La Porta del Cel' recorre part del Parc Natural de l’Alt PirineuGetty Images
Aquesta travessa et durà fins al cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats (3.146 metres). El recorregut també passa per l’estany glacial més extens de casa nostra, el de Certascan, situat al Parc Natural de l’Alt Pirineu. El cel, els núvols, el seu reflex en els estanys i la neu, present fins ben entrat l’estiu, creen la sensació d’emprendre el camí cap a la Porta del Cel. La ruta circular, pensada per fer en cinc jornades, consta de 65 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 5.555 metres. Si fas la reserva centralitzada, a tots els allotjaments et lliuraran una samarreta tècnica, un mapa-llibret, la targeta de pas per segellar als refugis i un regal exclusiu en finalitzar la ruta. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.
 
Informació pràctica
On? Pallars Sobirà
Quilòmetres: 65 km

Ruta dels Estanys Amagats

Estany de la Pera Els estanys de la Pera són uns dels llacs que recorre la ruta 'Els Estanys Amagats'Cristina Torra
Com bé diu el seu nom, en aquesta travessa circular ceretana els estanys són els protagonistes. Al llarg de les cinc etapes i 73 quilòmetres, descobriràs una quarantena d’estanys de gran bellesa. Això sí, et caldrà superar un desnivell positiu acumulat de 3.599 metres. La travessa presenta tres categories en funció de les forces de cadascú. En la modalitat Natur Cultur completaràs el recorregut sense límit de temps, gaudint de la natura, la cultura i els costums de cada poble. En la categoria Cims Talaies ascendiràs fins a cims tan emblemàtics de la Cerdanya com la tossa Plana de Lles i el Puigpedrós. Finalment, en la modalitat Trail Estanys amagats hauràs de completar l’itinerari circular en menys de 48 hores. Amb la reserva centralitzada et lliuraran una samarreta tècnica, un mapa, la targeta de pas per segellar als refugis i d’altres obsequis. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.
 
Informació pràctica
On? Cerdanya
Quilòmetres: 73 km
www.rutadelsestanysamagats.com

Tour del Canigó

Ruta Tour del Canigó Refugi i paisatge del Tour del CanigóFlickr - Llicència Creative Commons
Aquesta travessa circular transcorre íntegrament per les comarques nord-catalanes del Vallespir i el Conflent i fa la volta al massís del Canigó amb l’opció de coronar-ne el cim. El recorregut circular enllaça quatre punts cardinals: Sant Guillem, al sud; Vetera, a llevant; els Cortalets, al nord, i Marialles, a ponent. Des dels 892 fins als 2.784 metres d’altitud, els corriols s’endinsen des de profundes fagedes atlàntiques carregades de molses fins a boscos arbustius més propis del secà, passant pels perfils abruptes del Pirineu més escarpat. La ruta circular té una longitud de 74 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 3.984 metres. Una central de reserves facilita la contractació dels quatre allotjaments i entrega als participants un plànol, una samarreta i una sèrie d’obsequis vinculats amb el territori. Tots els allotjaments de la travessa ofereixen servei de mitja pensió i pícnic.

Informació pràctica
On? Vallespir i Conflent
Quilòmetres: 74 km
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació