Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

3 caps de setmana rurals per gaudir al juny

Autenticitat i desconnexió: us portem a descobrir tres paradisos rurals on fer una escapada de final de primavera

Abans que comenci l’estiu, us proposem fer una escapada a un d’aquests tres paradisos rurals que trobareu en aquest article. Primer us portem a descobrir una comarca d’interior que respira autenticitat: el Bages. Després, us expliquem tot el que amaga la vall de Bianya, un territori que queda eclipsat per la resta de la Garrotxa però que és un autèntic diamant en brut. I, per acabar, ens desplacem fins a una altra vall a les portes del Pirineu: la vall d’Àger, un indret on descobrir les meravelles del cel nocturn, però també diürn.

El Bages autèntic

Castelladral Les vistes de Montserrat des de Castelladral
El Bages és una de les comarques més desconegudes, però també una de les més autèntiques. Tot i que teniu moltes opcions, per fer aquesta escapada al Bages us recomanem fer base al nucli de Navàs, un dels municipis més extensos de la comarca. Ubicat a les portes del Prepirineu, és una terra fèrtil, amb segles de ruralitat i un passat de vinya. Un municipi gran que amaga grans tresors: des del nucli de Castelladral, amb unes vistes impressionants a Montserrat, fins a l’església romànica de Sant Cugat del Racó, un dels monuments del segle XI més singulars i més ben conservats del país. A prop, també us queda el castell de Balsareny o el Museu dels maquis, a Castellnou del Bages. Un conjunt de visites que us permetran endinsar-vos en una terra autèntica i sorprenent.

On dormim?

A Navàs, teniu la Garriga de Castelladral, una masia d’origen medieval amb ‘spa’ que convida a reconnectar amb els sons i els ritmes de la natura. Una altra opció és Cal Mateu de Castelladral, una antiga pallissa rehabilitada que combina tradició i modernitat.

On mengem?
A l’Hotel Restaurant de Castelladral trobareu una cuina de proximitat amb plats tradicionals i moderns. Per un àpat tradicional, aneu a Cal Ramon, un restaurant amb més de 35 anys d’experiència amb una bona selecció de plats de cuina tradicional catalana i un servei excel·lent.

Contingut relacionat

7 meravelles del Bages 
Descobrint la riquesa del pla de Bages 

La hipnòtica vall de Bianya

Vall de Bianya L’església romànica de Sant Miquel del Mont a la Vall de BianyaÒscar Rodbag
La vall de Bianya acostuma a quedar fora dels plans dels qui visiten la Garrotxa amb poc temps. Però amb els camps de blat de moro, els masos disseminats i les esglésies romàniques, es mereix alguna cosa més que una ullada ràpida des de la carretera. Podeu començar fent una visita al Centre d’Interpretació del Paisatge de la Vall de Bianya, i trobar tota la informació per fer la ruta per les 15 esglésies romàniques del territori, per recórrer la via romana del Capsacosta o descobrir la via verda de la vall.

On dormim?
La Ferreria és un hotel ubicat en una masia del segle XIV, a la sagrera de Santa Margarida de Bianya. Completament reformat, disposa de totes les comoditats modernes i conserva l’encant dels masos autèntics. Una opció més singular són les Cabanyes entre valls, sis cabanes dalt dels arbres amb totes les comoditats, spa, situades en un entorn únic. També serveixen esmorzars i sopars en forma de pícnic.

On mengem?
Ca l’Enric, un antic hostal del 1882, s’ha convertit en un restaurant amb estrella que fa una cuina de proximitat aprofitant els ingredients del seu entorn: els boscos de Bianya. A Can Danés, un bar situat al nucli de l’Hostalnou de Bianya, trobareu esmorzars de forquilla molt populars a la zona, fets a base d’embotits d’elaboració pròpia.

Contingut relacionat
Pobles de la Garrotxa 
7 experiències per connectar amb la natura a la Garrotxa 

La vall d’Àger única

Pertusa El cel nocturn de la vall d'Àger des de l'ermita de la PertusaMagí Sanjosé
Aprofitant que el juny és el millor mes per veure la Via Làctia, us proposem fer una escapada a la vall de les estrelles. A la vall d’Àger, hi trobareu una destinació turística Starlight o, el que és el mateix, un lloc excel·lent per observar el cel nocturn. Al Parc Astronòmic del Montsec us n’explicaran tots els detalls. Però, a Àger, no només se’n pot gaudir de nit, també teniu un Munt de possibilitats per passar un cap de setmana únic. Sabíeu que s’hi apleguen fins a una dotzena d’ermites, algunes de les quals situades en llocs espectaculars, com l’ermita de la Mare de Déu de la Pertusa? Una altra església impressionant, sobretot per la seva situació, és la de la Mare de Déu de Pedra, penjada en un cingle a 1.065 metres d’altitud, sobre la plana d’Àger. Més idees: feu una vista guiada a la col·legiata de Sant Pere i el castell d’Àger i, els més atrevits, animeu-vos a fer un vol amb parapent. La vall d’Àger és coneguda internacionalment per les excel·lents condicions que presta per als esports del cel.

On dormim?

A Cal Maciarol dormireu en un dels establiments històrics de la vall d’Àger. Té habitacions molt dignes en un entorn tranquil. A l’Alberg d’Àger estareu situats en un lloc immillorable per conèixer totes les possibilitats d’aventura que presta la vall. Té habitacions de diferents capacitats, ideal per a grups o famílies que busquin un ambient de muntanya distès i agradable.

On mengem?
La Casa Xalets és un dels locals més emblemàtics d’Àger amb una proposta gastronòmica tradicional, amb plats típics de la zona i clàssics de la cuina catalana. El Port d’Àger és una antiga fonda rehabilitada com a restaurant i hotel que ofereix cuina catalana amb un punt sofisticat.

Contingut relacionat
Astroturisme a la vall d’Àger 
Ruta d’Àger a l’ermita de la Mare de Déu de Pedra
Vall d’Àger: la Mesopotàmia del Pirineu 
Sobrevolant el Montsec i el congost de Mont-rebei
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació