Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Catalunya recull més de 3.500 exemplars de l’espècie invasora de la tortuga de Florida

Es tracta d’una xifra rècord que es constata en la Memòria d’actuacions d’espècies invasores 2021-2022 que elabora el Departament

L’any passat es va recollir a Catalunya un total de 3.590 tortugues de Florida, una espècie invasora procedent dels Estats Units que va arribar a Europa a través de la seva comercialització com a animal domèstic. Es tracta d’una xifra rècord que s’inclou en la Memòria d’actuacions d’espècies exòtiques invasores 2021-2022, que cada dos anys elabora el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per donar a conèixer les novetats i les principals actuacions de lluita contra aquestes espècies.

Més sobre la tortuga de Florida
A Catalunya, aquesta espècie està àmpliament distribuïda per tot el territori, especialment en estanys, canals, rius i maresmes, incloses les aigües de baixa qualitat. Se n’ha comprovat la reproducció d’aquesta espècie invasora en condicions naturals des de 1992, però hi ha indicis que anys abans ja es reproduïa. També se n’ha documentat la reproducció al delta del Llobregat, el delta de l’Ebre i els aiguamolls de l’Empordà. La principal problemàtica associada a la presència de la tortuga de Florida al medi natural és la competència i el desplaçament de les espècies autòctones, per la seva agressivitat i dieta més variada. D’altra banda, també altera l’estructura de la vegetació, transmet malalties i paràsits a tortugues natives i altres espècies i suposen un reservori i potencial vector de la salmonel·la.

Implicació de tots els agents

La lluita contra les espècies invasores implica moltes institucions, entitats ambientals, centres de recerca i organismes. A Catalunya, l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya, que defineix el full de ruta de les polítiques de conservació de la natura fins al 2030, assenyala la lluita contra les espècies invasores com un objectiu estratègic.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació