Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

El Lluçanès ja és la 43a comarca de Catalunya

La nova comarca es forma amb vuit municipi d'Osona i un del Bages

El Parlament de Catalunya ha aprovat definitivament aquest dimecres la llei de creació de la comarca del Lluçanès. Serà la 43a comarca de Catalunya i estarà formada per nou municipis, vuit que formaven part d'Osona i un del Bages. Els pobles són Prats de Lluçanès –com a capital–, Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Sant Martí d’Albars, Sobremunt i Sant Feliu Sasserra.


La creació de la nova comarca arriba després de dècades de reivindicacions del territori. L’any 2010 es va fer la petició oficial i el 2015 es va fer una consulta a les urnes a 13 municipis que històricament formaven part d'aquesta comarca natural. La consulta, amb un 55% de participació, va avalar la reivindicació amb un 70,73% de vots de 'sí' i un 26,35% de 'no'. Tot i això, els vots negatius es van imposar en 5 dels 13 municipis. Aquest resultat, va complicar l'aplicació del resultat que ha tardat 8 anys en resoldre's.

El Lluçanès és des d'ara la 43a comarca catalana. L'última incorporació va ser la del Moianès, el 2015, i les anteriors havien estat, el 1988, el Pla de l'Estany, l'Alta Ribargorça i el Pla d'Urgell.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació