Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El nou museu elBulli1846 explica el llegat d’El Bulli

Aquest juny, obre les portes l’espai que reivindica el coneixement i la innovació gastronòmica de Ferran Adrià

El Bulli és el primer restaurant del món que va tancar les portes per convertir-se en museu. El 15 de juny torna a obrir com elBulli1846, un espai únic, ubicat a la cala Montjoi, al Parc Natural del Cap de Creus, que neix per donar a conèixer el llegat que deixa el restaurant que van comandar Ferran Adrià i Juli Soler, i que es va convertir arreu del món en un referent de la restauració.

Al llarg de seixanta-nou instal·lacions artístiques, conceptuals o audiovisuals, el museu posa a disposició del visitant tots els recursos per entendre per què El Bulli va ser El Bulli. Però, primer, planteja diferents reflexions sobre el coneixement i la innovació gastronòmica: què és cuinar?, com va començar la cuina?, què és crear?, quins processos intermedis intervenen en el dia a dia de la restauració gastronòmica? Alhora, en un espai de gairebé quatre mil metres quadrats, el nou elBulli1846 també explica la història d’El Bulli com a empresa i els projectes que duu a terme elBullifoundation, com ara la Bullipedia i elBulliDNA.

La visita autoguiada comença a l’exterior i continua fins a l’edifici històric del restaurant, on es pot visitar la sala que, amb tots els elements originals (estovalles, vaixelles i cristalleries originals) col·locats al mateix lloc, permet viure de nou un servei al menjador d’El Bulli. També es pot reviure la cuina de l’antic restaurant, on Adrià, Soler i el seu equip creatiu van concebre els menús del restaurant i on es poden contemplar vint-i-vuit recreacions de plats icònics d’El Bulli. El visitant també pot descobrir què va aprendre El Bulli d’altres disciplines i com van retroalimentar la seva capacitat innovadora amb la visita a l’edifici dedicat a les relacions interdisciplinàries. El recorregut finalitza a elBulliDNA, una instal·lació amb forma de roca i on, des del mes de juny fins al mes de setembre, es mostren els projectes i labs que s’han fet des de l’any 2011 fins a l’actualitat. La resta de l’any, serà l’espai concebut per a la investigació que es duu a terme a elBulli1846.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació