Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

El Parc Astronòmic del Montsec inicia la temporada amb el planetari reformat

L’equipament preveu superar enguany els 30.000 visitants de la passada temporada

El Parc Astronòmic del Montsec ha iniciat la temporada 2023 amb diverses millores a les seves instal·lacions, que han suposat una inversió de 600.000 euros i que permetran apropar la ciència als ciutadans i ciutadanes per donar a conèixer l’espectacularitat del cel de la serra del Montsec. Amb aquests canvis es preveu superar els 30.000 visitants de la passada temporada.

Entre les novetats més destacades de la nova temporada hi ha la reforma del planetari l’Ull del Montsec, una instal·lació única que s’ha equipat amb un nou sistema de projecció en 3D Full Dome 360° (el format audiovisual més gran del món), en què les produccions en 6K permeten veure molt de prop els astres. A més, l’Ull del Montsec és l’únic planetari del món que permet obrir la seva cúpula i deixar el visitant sota el cel real. Així mateix, quan acabi la segona fase de l’actuació, també serà dels pocs planetaris al món que permetran combinar la interactivitat amb espectadors i la projecció en 3D.

També s’han dut a terme millores que permeten als usuaris visualitzar la Terra en alta resolució i s’ha implantat un sistema en què es pot fer una simulació personalitzada de fenòmens meteorològics com ara la pluja i els llamps. D’altra banda, s’ha fet una remodelació del pati de butaques (se n’ha incrementat la capacitat un 26%) i s’ha habilitat perquè sigui accessible per a persones amb mobilitat reduïda. També s’han renovat l’enllumenat, l’àudio i els sistemes informàtics.

Una altra de les novetats és la nova senyalització i la instal·lació de sis carregadors per a vehicles elèctrics, una millora que vol contribuir a la sostenibilitat de l’entorn de l’Espai Natural Protegit de la Serra del Montsec.

Montsec, destinació d’astroturisme
El Parc Astronòmic del Montsec acollirà, del 12 al 15 d’octubre, la 9a edició del Festival d’Astronomia, un esdeveniment que conté un ampli recull d’activitats de divulgació científica, culturals i de lleure orientades al públic familiar amb l’objectiu d’acostar la ciència a la societat i fomentar el coneixement del Montsec com a destinació d’astroturisme. A més, també torna el cicle ‘Música sota les estrelles’, una experiència única que combina una sessió d’astronomia nocturna amb un concert a l’espai del planetari.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació