Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Escapada medieval a Besalú

Resseguir diferents itineraris en aquests besalú i Beuda, a la Garrotxa, permet descobrir les empremtes del seu passat i la rica herència patrimonial que han mantingut fins als nostres dies, que els dota de personalitat

El seu passat històric i el patrimoni de l’edat mitjana que conserva fan de Besalú la vila medieval per excel·lència. Passejar pels seus carrers es converteix en una experiència que permet viatjar fins a l’edat mitjana, època en què el municipi garrotxí era la capital del comtat al qual donava nom.

Un viatge a l'edat mitjana

Pont Vell de Besalú El Pont Vell de Besalú és una icona reconeguda de la població i una de les més visitadesBob Masters
D’aquell temps en manté espais de visita obligada, com ara l’església del monestir de Sant Pere de Besalú, l’únic vestigi que es guarda d’aquest edifici fundat l’any 977 pel comte bisbe Miró Bonfill. De l’església en destaquen els capitells de les columnes que formen el deambulatori, amb decoracions vegetals i figurades, com ara la de Daniel amb els lleons, Herodes aconsellat pel diable i la matança dels Sants Innocents. Besalú també conserva un dels millors calls jueus medievals de Catalunya, que es pot descobrir a través de visites guiades. Cal deturar-se especialment al micvé, una de les poques restes de banys rituals jueus que es conserven al nostre país. També val la pena descobrir l’antic hospital de pelegrins, la casa Cornellà, l’església de Sant Vicenç i la sala gòtica del Palau de la Cúria Reial. Però també, i sobretot, el pont Vell de Besalú, símbol de la ciutat. Destaca per llurs grans dimensions i per la seva forma d’angle recte sobre el riu. El document més antic en què apareix esmentat és del 1075, si bé la imatge actual és una reconstrucció de principis dels anys seixanta.
 
Al nord de Besalú hi ha el petit poble de Beuda. El seu patrimoni es pot descobrir a través de la ruta 'Rodamons per Beuda', que proposa l’Ajuntament. Pensada per fer-se amb cotxe i indicada per a tots els públics, recorre les obres romàniques més destacables dels veïnats de Beuda, Lligordà, Palera i Segueró, com ara les esglésies de Sant Feliu, Sant Pere de Lligordà, Santa Maria de Palera, el Sant Sepulcre de Palera, Santa Maria de Segueró i el castell de Beuda. A Santa Maria de Segueró, per exemple, s’hi conserva una espectacular marededéu gòtica amb el nen, policromada i tallada en alabastre, i a l’església de Sant Feliu hi ha una gran pica baptismal decorada amb motius que evoquen el pecat. El plànol de l’itinerari, amb enllaços QR, propostes de jocs i curiositats diverses, s’ofereix dins d’una motxilla que es pot recollir a les cases rurals de Beuda i a l’Oficina de Turisme de Besalú.

Guia pràctica

Monestir del Sant Sepulcre Del monestir del Sant Sepulcre de Palera, a Beuda, se'n conserven l'església i algunes dependències monacalsBob Masters
Monestir de Sant Pere
Pl. del Prat de Sant Pere, s/n. Besalú.
972 59 02 25

Banys jueus

Baixada de la Mikweh. Besalú.
972 59 12 40 / turismegarrotxa.com

Pont Vell
Pont, s/n. Besalú.
972 59 12 40 / turismegarrotxa.com

Castell de Beuda
Camí de Beuda a Can Tries i Can Grau. Beuda.
972 59 05 34

Església de Sant Feliu

Major, s/n. Beuda.
972 59 05 34

Ruta pel patrimoni de Beuda
Pl. Major, 4. Beuda
972 59 05 34 / beuda.cat
L’itinerari, impulsat i proposat per l’Ajuntament, es fa per lliure.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació