Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

L’ETNO es converteix en el millor museu europeu de 2023

El Museu Valencià d’Etnologia fundat per Joan Francesc Mira celebra enguany 40 anys

L’ETNO, el Museu Valencià d’Etnologia, ha rebut el premi al millor museu europeu de 2023. El jurat ha reconegut la tasca d’un museu d’etnologia dedicat a la cultura tradicional i popular dels valencians. Aquest museu el va fundar l’antropòleg i escriptor valencià Joan Francesc Mira i enguany celebra 40 anys des de la seva obertura, l’any 1983.

El premi ha estat avalat pel projecte expositiu ‘No és fàcil ser valenciana / No és fàcil ser valencià’, una aposta innovadora amb museografies arriscades que descriu un diàleg entre allò que és global i local vinculat a la cultura tradicional i popular de València.

El lliurament de premis ha tingut lloc al Museu d’Història de Barcelona, on més d’una trentena de museus han defensat la seva candidatura als premis en una autèntica festa internacional dels museus europeus.

L’ETNO celebra 40 anys
L’ETNO compleix 40 anys amb un llarg recorregut divulgant la cultura tradicional i popular dels valencians i valencianes des de perspectives contemporànies. L’obertura del Museu va tenir lloc l’any 1983, amb una exposició que mostrava els objectes que fins aleshores s’havien recollit. El 1986 va arribar l’exposició monogràfica ‘Del gra al pa. El cicle del cereal’, una mostra que representava un gran avenç dins del panorama de la museografia etnològica i que va estar oberta fins al 1995, any en què es va inaugurar la primera exposició permanent amb la rehabilitació de l’edifici de La Beneficència.

Des de la seva fundació, el Museu ha col·laborat amb els ajuntaments i els museus locals en la recuperació i difusió del patrimoni etnològic i ha incorporat nous programes destinats a enfortir la seva utilitat social en àmbits com la salut, la inclusió o la sostenibilitat.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació