Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

L’històric Tren Granota torna a circular

Ferrocarrils posa en circulació l’històric tren a la línia Barcelona-Vallès com a oferta turística

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en marxa a la línia Barcelona-Vallès el tren històric UT-400, conegut popularment com a ‘Tren Granota’, 27 anys després que fes el seu últim viatge, l’any 1996.

L’emblemàtic vehicle oferirà els primers trajectes oberts a tota la ciutadania els diumenges 21 de maig i 4 de juny, i cobrirà el recorregut entre l’estació de les Planes i les estacions de Rubí, Terrassa i Sabadell. A la tardor, és previst que es tornin a programar més viatges en diumenges puntuals.

Ferrocarrils vol oferir l’oportunitat de reviure l’experiència de viatjar en un tren emblemàtic de la història del ferrocarril a Catalunya, que es va fer molt popular a mitjan segle XX. L’objectiu de la seva posada en servei és posar en valor el patrimoni preservat dels FGC i ajudar a conèixer a les generacions actuals el patrimoni ferroviari de Catalunya.

Restauració del tren
Per tal de poder posar en circulació el Tren Granota, Ferrocarrils ha dut a terme diverses tasques, entre les quals, la restauració del tren a l’estat original, la revisió i rehabilitació tècnica i de seguretat, i la formació teòrica i pràctica dels maquinistes que conduiran aquesta unitat. Actualment, el tren forma part del fons de patrimoni històric de la companyia.

Construït després de la Guerra Civil pels enginyers de Sarrià
El vehicle va estar en servei entre els anys 1944 i 1996, i va ser batejat col·loquialment pels viatgers com a ‘Tren Granota’ pels colors que té i pels fars característics de què disposa a la part frontal.

Es va construir durant la postguerra per tal de modernitzar els vells vehicles que cobrien el servei de les prolongacions suburbanes de Sarrià fins a les Planes, Sant Cugat, Rubí, Terrassa i Sabadell, estrenades entre els anys 1916 i 1922. Després de la Guerra Civil, per fer front a l’augment de la demanda, els enginyers del taller de Sarrià van dissenyar un nou tipus de vehicle, d’aspecte i tecnologia modern, el que es coneixeria com a ‘Tren Granota’. Es va posar per primera vegada en circulació l’any 1944.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació