Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Protecció per a la badia dels Alfacs, a final d’any

El projecte, que forma part de l’Estratègia Delta, busca revertir la regressió al delta de l’Ebre

Es preveu que les obres per construir una guarda de protecció al llarg de la badia dels Alfacs (Montsià) comencin el darrer trimestre d’enguany. Aquesta guarda actuarà com a barrera de contenció davant la pujada del mar i contribuirà a evitar l’entrada d’aigua terra endins i a minimitzar, així, la salinització del delta de l’Ebre. També evitarà danys en les infraestructures i la pèrdua de terres de conreu.

En total s’actuarà sobre 12.900 metres lineals, en tres fases. Les dues primeres se centraran a reforçar la protecció contra la pujada del nivell del mar. La tercera ha de permetre fer un tancament complet de tot l’hemidelta dret en contacte amb la badia dels Alfacs i garantir la transitabilitat mitjançant l’adequació del sòl i la construcció de ponts per superar els desguassos i les connexions de les basses amb el mar. Els treballs respectaran els períodes de nidificació de les aus de la zona, i també la campanya de reg i del cicle productiu de l’arròs.

Estratègia Delta
Aquest projecte forma part de l’Estratègia Delta, que agrupa les accions previstes pel Govern de la Generalitat al delta de l’Ebre per donar resposta a la necessitat d’adaptació i mitigació d’aquesta zona davant dels efectes de la crisi ambiental mitjançant accions per revertir la subsidència, la regressió i la pèrdua d’hàbitats.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació