Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Territori Oliba presenta una vintena d’activitats amb les bèsties com a protagonistes

Complementen i porten al territori la gran exposició ‘Bèsties’, que es pot veure al Museu d’Art Medieval de Vic

Territori Oliba, l’agenda d’activitats de descoberta i coneixement del paisatge (impulsada per l’agrupació de monuments Cases d’Oliba) arriba a la seva segona edició. Enguany, la programació tindrà com a eix temàtic el món de les bèsties, tot coincidint amb la gran exposició temporal que es pot veure al Museu d’Art Medieval de Vic (MEV). L’objectiu és vertebrar una oferta atractiva amb actes per a tots els públics en espais patrimonials d’origen medieval, tots ells considerats Béns Culturals d’Interès Nacional. A més, a banda de la fauna i dels éssers mitològics com a protagonistes, la programació també inclou activitats temàtiques, caminades, concerts o tallers.

La Seu de Manresa (Bages) farà una recerca d’animals que es poden veure representats en diferents punts de la basílica (3 de juny), el monestir de l’Estany (Moianès) oferirà fins al setembre cinc visites per explicar la presència de bèsties i la seva simbologia en el seu espectacular claustre romànic (17 de juny, 15 de juliol, 19 d’agost i 16 de setembre), la catedral de Vic (Osona) també mostrarà el bestiari que té representat en diferents dependències (30 de setembre) i el monestir de Ripoll (Ripollès) explicarà els centaures, dracs, sirenes, lleons... que es poden veure a les seves parets (6 i 9 de desembre).

Aquestes activitats se sumaran al seguit de propostes programades pel MEV en el marc de l’exposició, com ara visites guiades i conferències.

Un programa farcit d’activitats
Més enllà de les activitats relacionades amb les bèsties, la programació del Territori Oliba cobrirà moltes altres temàtiques. Per exemple, el Camí Oliba proposa dues caminades per dos dels seus trams, la Seu de Manresa programa aquest juliol una nova edició de les visites vespertines ‘Capvespres a la Seu de Manresa’ i el monestir de l’Estany torna a oferir aquest estiu tres visites per conèixer les històries del seu claustre sota la llum d’una espelma, entre d’altres activitats que es poden consultar al programa.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació