Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 caps de setmana refrescants

Remulleu-vos: de la Costa Daurada al cap de Creus, passant per la Terra Alta i el Berguedà

L’estiu i el bon temps ens conviden a fugir de la nostra vida quotidiana a destinacions de mar o de muntanya per descobrir la natura i la cultura i participar en activitats o esports d’aventura o nàutics. Aquí trobareu 7 propostes de caps de setmana per estar en remull. La Costa Daurada, el cap de Creus, el Berguedà o la Terra Alta són només algunes de les idees. A gaudir-ho. Almenys durant uns dies.

Aventura marinera a la Costa Daurada

La Pineda La Pineda, a la Costa DauradaGetty Images
Per passar uns dies actius al litoral, viatgeu a la Costa Daurada, un tram de litoral d’aproximadament uns seixanta quilòmetres de platges de sorra fina i aigües poc profundes, ideals per fer activitats al mar. Animeu-vos a fer excursions en barca, com la del Mirador de la Badia, a l’Ampolla, que us portarà a navegar fins a les muscleres de Badia Muscleres, a la punta del Fangar, del delta de l’Ebre, on podreu fer una degustació de musclos i ostres. També a l’Ampolla podeu visitar la bassa de les Olles, la més petita de les llacunes del Parc Natural del Delta de l’Ebre i fer una ruta en bicicleta entre arrossars, passarel·les, miradors i amagatalls per observar els ocells. Les possibilitats de gaudir del mar es multipliquen a Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l’Ebre, amb bases a diversos punts de la costa com Miami platja, on podreu triar entre surf de vela, surf de rem, catamarà, patí de pedals o caiac.

Els paisatges del cap de Creus

Cadaqués Posta de sol, a CadaquésGetty Images
Roses, Cadaqués, el Port de la Selva i Llançà. Aquesta escapada recorre aquests quatre municipis per descobrir els paisatges mariners del cap de Creus. Us proposem iniciar el recorregut a Roses visitant el port pesquer i contemplar l’arribada de les barques i aprendre sobre les diverses tècniques de pesca: arrossegament, encerclament, palangre… A Cadaqués val la pena descobrir el centre històric, o embarcar-se al ‘Sant Isidre’, un antic llagut que fa sortides per la badia i més enllà. A Llançà us recomanem un itinerari en caiac o recórrer el litoral mentre feu una capbussada a una de les seves platges. Per acabar, al Port de la Selva, aniveu-vos a fer un dels seus recorreguts, ja sigui del Camí de Ronda o algun dels que porten fins a l'impressionant monestir de Sant Pere de Rodes. 
 

Món submarí a l'Ametlla de Mar

Submarinimse Submarinista a una praderia de posidònia a l'Ametlla de MarÁlvaro Sanz - Juan Sisto
Aquest conegut municipi costaner que ofereix als visitants una gran quantitat de cales per fer un bon capbussó. A més de sol, mar i platja, el poble ofereix un camí de ronda amb unes vistes increïbles. Però, una ruta a ple sol? Tranquils, us podreu banyar a cales de pel·lícula per agafar forces, com la cala Bon Caponet o la platja del Bon Capó. L’itinerari de 16 km comprèn l’Ametlla de Mar, el Perelló i l’Ampolla, i és un dels senders més ben protegits i poc alterats de Catalunya. El GR 92 serà l’encarregat de guiar-vos per la costa, descobrint llocs amagats per fer un bany i paisatges idíl·lics, tot això acompanyat de l’olor de mar. És una ruta fàcil, apta per fer amb nens i de gran bellesa. Un altre dels grans atractiu de la zona es troba sota el mar. Si us agrada l’‘snorkel’, us recomanem la ruta d’immersió lleugera guiada per una oceanògrafa de l’empresa Plàncton Diving. Per als més atrevits, què us sembla un bateig de submarinisme? Les praderies de posidònia són espectaculars! 

Fornells i el cap de Cavallaria, a Menorca

Cavalleria La platja de Cavallaria, al nord de Menorca, és un dels arenals de sorra vermella més famososGetty Images
Si només us escapeu un cap de setmana a aquesta illa de les Balears, no ho vulgueu visitar tot. Centrar-se en una part de la zona nord és una bona manera de conèixer a fons la part de l’illa més salvatge i abrupte.
Us proposem fer base a Fornells, un nucli amb una badia d’aigües tranquil·les ideal per fer-hi una sortida en caiac, i on trobareu bons restaurants per fer els àpats i tastar la famosa caldereta de Menorca. Les platges del cap de Cavalleria són un imprescindible de la zona. Els banys de fang de la cala Cavalleria i les aigües cristal·lines de la cala Pregonda (cal caminar mitja horeta per arribar-hi) us meravellaran. Si voleu alguna opció més desconeguda, podeu aventurar-vos a explorar platges menys transitades com la cala Mica o la cala Roja.
 Un altre essencial de la zona és el far de Cavalleria. Situat a la punta més al nord de l’illa, té un paisatge erosionat per la tramuntana amb uns penya-segats de vertigen. La posta de sol des del bar que hi ha al costat del far és de les millors de Menorca.

Capbussades d'aigua dolça a la Terra Alta

Estrets d'Arnes Noia banyant-se als Estrets d'ArnesÁlvaro Sanz - Juan Sisto
Banyadors, tovalloles, motxilles, bicicletes, cascs, peus de gat i moltes ganes de divertir-se. Això és el que us caldrà per passar unes minivacances a la Terra Alta. A la vora de localitats com Gandesa, Arnes o Horta de Sant Joan trobareu un munt de propostes per no avorrir-vos ni un moment. Us recomanem fer un tram de la Via Verda de la Terra Alta, des d’Horta de Sant Joan o Arnes fins a Xerta. Passareu per zones de muntanya impressionants, camps d’ametllers, túnels i ponts per on passava l’antic tren i zones de bany a diferents punts del recorregut. Un curs d’iniciació a l’escalada esportiva a les muntanyes dels Ports o una excursió als estrets d’Arnes amb bany d’aigua dolça al toll del Vidre poden posar la cirereta al vostre viatge. Tingueu en compte que l’accés a aquest paratge natural està regulat i que cal seguir les recomanacions per respectar les zones de bany.

El Berguedà: per aire, terra i aigua

Fonts Llobregat El neixament del riu Llobregat, a Castellar de n'HugGetty Images
Si sou amants de l'adrenalina, el Berguedà és una zona excepcional per a la pràctica del vol en parapent, tant lliure com en paramotor. Les muntanyes calcàries del Berguedà també són excel·lents per als qui gaudeixen enfilant-se a les parets i a les més de 10 zones d'escalada com el Roc de l'Alou o el Pedraforca. Però si prefereriu tocar de peus a terra, hi ha dos circuits d'orientació i diverses rutes de BTT. Rem, piragua, wakeboard, esquí nàutic, natació... totes aquestes activitats, i moltes més, les podreu practicar a l'embassament de la Baells. Per als més petits hi ha diversos parcs d'aventura on les famílies podreu gaudir del paisatge des de dalt dels arbres o de tirolines. Si voleu estar fresquets, també podeu anar a veure les fonts del Llobregat, a Castellar de n'Hug. 

El Solsonès: un paradís desconegut

llosa del cavall Pantà de la Llosa del Cavall, al SolsonèsGetty Images
Al cor del Prepirineu, la comarca del Solsonès és un paradís rural força desconegut i un dels indrets del Principat més indicats per fer-hi turisme rural. Entre boscos i prats, travessats per cabalosos rius i rodejats d’imponents serralades, s’amaguen un munt d’indrets ideals per organitzar una escapada en plena natura, a més d’un seguit de masies pairals que ofereixen la possibilitat de fer-hi una estada. El pla de Busa, els embassaments de Sant Ponç i de la Llosa, les fonts del Cardener, la ribera Salada, el riu d’Aigua d’Ora o el nucli antic de Solsona són alguns dels indrets imperdibles per remullar-vos. Però n’hi ha molts més!
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació