Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La música antiga ressona al Pirineu

Diferents espais singulars, com ara esglésies romàniques de petits municipis, esdevenen els millors escenaris per viatjar en el temps mitjançant la música en directe

Cinquanta-quatre concerts de música antiga de vint-i-dos grups diferents repartits en quaranta municipis pirinencs. Aquestes són les xifres de la dotzena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que enguany se celebrarà del 7 de juliol al 20 d’agost.

La combinació de música antiga de qualitat amb la descoberta del patrimoni natural i cultural del Pirineu fa que el FeMAP s’hagi convertit en una de les propostes culturals més prestigioses i de més abast d’arreu d’Europa, ja que destaca pel seu caràcter transfronterer. Enguany, a més, el festival compta amb tres noves incorporacions territorials: Farrera, al Pallars Sobirà; Montferrer i Castellbò, a l’Alt Urgell, i Sant Julià de Lòria, a Andorra.

Des de l’any passat, a més, el festival programa el cicle «Concerts amb Gust», que se celebra amb la col·laboració de les entitats associatives de productors, amb els ajuntaments que  integren el FeMAP i altres entitats del territori. El cicle combina concerts en horari de migdia amb tastos de proximitat on productors amb seu al Pirineu tenen l’ocasió de vendre els seus productes.

Ossera (la Vansa i Fórnols), Llessuí (Sort), Llívia, Covet (Isona i Conca Dellà), Tremp, la Seu d’Urgell, Tiurana, la Pobleta de Bellveí (la Torre de Cabdella) i Vilanova de Banat (Alàs i Cerc) són els pobles que es converteixen aquest estiu en el millor escenari per deixar-se captivar per l’encant de la música antiga que proposa «Concerts amb Gust».

La programació del cicle inclou concerts tan destacats com Integral Cantates Bachcelona, de les formacions Solistes Salvat Beca Bach i Bachcelona Consort. En una proposta conjunta, portaran, a finals de juliol, a Llívia i a Covet, algunes de les millors cantates de J. S. Bach. Aquestes composicions constitueixen el nucli fonamental de la creació del compositor alemany i representen gairebé la meitat del total de les seves obres conservades. Per la seva banda, els dies 8 i 9 de juliol, Qvinta Essençia portarà a escena El sentir de mi sentido. El concert, que prestarà especial atenció als textos de temàtica amorosa, mostrarà la relació íntima que van mantenir música i poesia durant el Siglo de Oro espanyol.

Estrenarà el mes d’agost Brezza, que, amb Rinaldo a cinque, farà sonar Händel a Tremp i la Seu d'Urgell. La formació oferirà una nova versió de l’òpera Rinaldo a partir d’arranjaments propis basats en els manuscrits de l’època, que preveien que la part de la veu humana fos interpretada per la viola de gamba. «Concerts amb Gust» també comptarà amb l’actuació de Solnegre, que, amb Miasma, la pesta a Milà l’any 1630, presentarà obres sacres de tres autors que van morir infectats en el desastre milanès, així com peces d’altres compositors del nord d’Itàlia.

Paquets turístics, una proposta imbatible

El FeMAP programa els concerts en espais singulars, com ara esglésies romàniques o estanys d’alta muntanya, disposa d’ofertes d’allotjament i ofereix al públic la possibilitat de fer visites guiades i activitats de descoberta del territori incloses en l’entrada dels concerts. Per això, un any més, el festival posa èmfasi en l’oferta de paquets turístics, producte amb el qual va ser pioner a l’hora de permetre la compra de l’entrada d’un concert i l’allotjament amb un sol clic. Així, el FeMAP programa sortides a preus avantatjosos per als clients del festival que vulguin conèixer el territori, més enllà de gaudir de la música antiga. Enguany, s’ha previst un paquet turístic per a cadascun dels cinquanta-quatre concerts del festival. Se n’ofereixen setze de diferents i n’hi ha de diverses nits d’hotel amb la possibilitat d’assistir a diversos concerts.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació