Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La tortuga careta nidifica per primer cop a la Costa Brava

El primer niu de tortugues careta de la temporada es va trobar al delta de l’Ebre

Aquesta temporada per primer cop la tortuga careta, també anomenada babaua, ha nidificat a la Costa Brava. El niu s’ha trobat en una platja de Begur i té 130 ous. Fins ara, no s’havia trobat cap niu en aquesta zona.

Seguint el protocol d’actuació en aquests casos, un total de 40 ous han estat traslladats a les instal·lacions de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) per assegurar-ne la viabilitat, i la resta s’han deixat al niu, que ha estat protegit.

Aquest niu és el segon que s’ha localitzat a la costa catalana aquesta temporada. El primer es va trobar al Parc Natural del Delta de l’Ebre amb 94 ous, i representa un dels nius més matiners del Mediterrani occidental des que aquesta tortuga va començar a criar en aquesta àrea fa 15 anys.

Com hem d’actuar si localitzem un niu o una tortuga?
En primer lloc, cal recordar que les tortugues marines són molt vulnerables durant la seva fase reproductora terrestre. A més, el seu període de posta i d’incubació coincideix amb una àmplia i intensa utilització humana de les platges. Per això, és important minimitzar els impactes de l’ésser humà durant aquest procés.

En cas que qualsevol persona trobi indicis de nidificació (ja sigui una femella a la sorra, rastres o cries), és important avisar immediatament al telèfon d’emergències 112 i no molestar, tocar o fotografiar amb flaix els animals ni trepitjar-ne els rastres.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació