Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

3 escapades a prop de Barcelona

Idees per fer sortides curtes a una hora i mitja de la capital

Tant si encara no heu fet vacances com si ja se us han acabat, aquestes propostes us poden donar una mica d’aire. Idees per escapar-se de la rutina a tocar de Barcelona. Us portem a descobrir l’últim bastió a capitular davant les tropes de Felip V, les millors propostes de natura a prop de Berga i dos pobles del Montseny que us encantaran. No sabreu per on començar!

Cardona monumental

Parc Cultural de la Muntanya de Sal Visita guiada al Parc Cultural de la Muntanya de SalGetty Images
El castell de Cardona, juntament amb la muntanya de sal, són, sens dubte, els emblemes d’aquesta vila del Bages. Amb aquesta escapada, fareu un viatge històric i geològic. Primer, us proposem descobrir l’últim bastió a capitular davant les tropes de Felip V durant la guerra de Successió, un impressionant castell des del qual es podia controlar la vall salina. Sabíeu que el gran poder econòmic que va donar la muntanya de sal als senyors de Cardona els va portar a conèixer-los com els reis sense corona? Descobriu aquesta i altres històries fent alguna de les vistes guiades o teatralitzades que ofereix el castell. Després, endinseu-vos al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, un espai únic al món que ocupa el que va ser, entre 1929 i 1990, la Mina Nieves Cardona, una de les mines de sal potàssica més importants del planeta. Fareu un dia rodó!

Natura a prop de Berga

Serra de Queralt Vista panoràmica de la serra de QueraltGetty Images
A Berga, la natura és la principal protagonista. La serra de Queralt o el pantà de la Baells són escenaris perfectes per gaudir de diferents activitats, com el senderisme, la bicicleta de muntanya o el parapent. Aquests paisatges ofereixen itineraris i rutes per descobrir la fauna i la flora autòctones, activitats nàutiques o esports d’aventura, a més de les visites a museus i espais culturals com la Casa de la Patum, l’Espai d’Interpretació de la Natura del Berguedà o el Museu de les Mines de Cercs. Avorrir-se és impossible! Dos llocs imprescindibles per menjar d’allò més bé: Cal Garretà i Ca la Bòrnia.

Viladrau i Espinelves

Espinelves Església romànica a EspinelvesGetty Images
Al nord del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Viladrau i Espinelves són dues joies que val la pena descobrir. Viladrau, conegut per les nombroses fonts d’aigua de gran qualitat, amaga racons de gran bellesa. Podeu fer-hi excursions tan conegudes com la que porta fins al castanyer de les 9 branques o la que va fins a la casa on va néixer Serrallonga, el bandoler més famós de Catalunya. També podeu animar-vos a pujar fins al Matagalls o a descobrir l’Espai Montseny o la Castanya de Viladrau. A la veïna Espinelves, perdeu-vos pels seus carrers de pedra. Conserva un nucli antic amb l’església romànica, i és una delícia caminar-hi. Ben a prop, hi ha l’Arborètum Mas Joan, amb arbres monumentals centenaris dels que quan mires amunt gairebé no en veus el final.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació