Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 escapades a parcs naturals

Boscos, deltes, muntanyes, volcans... Catalunya és un territori amb una gran diversitat de paisatges, fauna i vegetació. Descobreix-lo!

Pocs territoris poden presumir d’una diversitat d’espais naturals tan rica com Catalunya. Disposem d’una xarxa de parcs i paratges naturals amb una gran varietat de paisatges, fauna i flora. Trobareu boscos, platges, volcans, deltes, roques i tarteres, llacunes, vinyes, estanys, rius...

Si esteu pensant a fer una escapada d’un o diversos dies a la natura, aquí trobareu una selecció de cinc parcs naturals i diferents propostes de rutes, visites i excursions perquè recorreu els racons més bells del nostre país mentre descobriu els secrets més ben guardats de la nostra natura.

Parc Natural del Delta de l’Ebre

Delta de l'Ebre Ruta en bicicleta pel delta de l'EbreÁlvaro Sanz / Juan Sisto
Un territori de gairebé vuit mil hectàrees amb una gran i singular riquesa paisatgística. Hi trobareu platges solitàries, barraques tradicionals, flamencs alçant el vol a les llacunes i pobles de casetes blanques on sembla que el temps s’hagi aturat. Són estampes habituals i evocadores a l’abast de tothom qui es passegi des de l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Poblenou del Delta o Sant Carles de la Ràpita. Endinseu-vos per les carreteres locals i les pistes que solquen els camps d’arrossars i voregen aiguamolls i llargues platges de dunes i canyissars.

Propostes
Si teniu pensat visitar aquest meravellós espai natural, us recomanem fer una ruta en bicicleta al voltant de les llacunes de la Tancada i l’Encanyissada, fer una excursió al far del Fangar, descobrir l’entorn a la bassa de les Olles, veure la posta de sol des de la platja del Trabucador, anar en barca fins a una musclera i degustar els musclos i les ostres que s’hi cultiven, tastar la gastronomia típica en un dels seus restaurants, banyar-se a la platja de Riumar o a la de la Marquesa i observar i fotografiar ocells des dels miradors i els amagatalls que hi ha per tot el parc. Aquí hi viuen més de quatre-centes espècies d’aus!

Més informació: Parc Natural del Delta de l’Ebre

Parc Natural del Cadí-Moixeró

Fonts del Llobregat Fonts del Llobregat, a Castellar de n'HugGetty Images
El Parc Natural del Cadí-Moixeró és un immens espai natural format per les dues grans serres del Cadí i el Moixeró que, unides pel coll de Tancalaporta, esdevenen una barrera muntanyosa on es troben el Pirineu i el Prepirineu. És un parc protegit d’unes quaranta mil hectàrees on viuen més d’un miler d’espècies vegetals i animals com l’isard, la marmota, la guineu, el teixó, el picot negre o el trencapinyes. Hi podeu accedir des dels municipis d’Alàs i Cerc, Alp, Bagà, Bellver de Cerdanya, Castellar de n’Hug, Cava, Das, Gisclareny, Gósol, Guardiola de Berguedà, Josa i Tuixén, la Vansa i Fórnols, Montellà i Martinet, Riu de Cerdanya, Saldes, Urús o Vallcebre.

Propostes
A més dels llocs més populars i freqüentats, com les fonts del Llobregat, us animem a preparar la motxilla, calçar-vos unes bones botes de muntanya i descobrir el territori pam a pam. Us recomanem la ruta del Trencapinyes, el camí dels Empedrats, la Via Nicolau, la fageda i el santuari de Gresolet, el cim de les penyes altes del Moixeró, a més de les clàssiques grimpades i ascensions al Pedraforca, el Comabona, la Gallina Pelada, el pas dels Gosolans o les Penyes Altes del Moixeró.

Si hi passeu uns dies, podeu fer rutes per etapes temàtiques com el camí dels Bons Homes (de Berga a Montsegur seguint la petjada dels càtars), la travessa Cavalls del Vent (ruta circular al parc de refugi en refugi), la ruta de l’Ermità, la ruta dels Segadors o el camí Picasso.

Més informació: Parc Natural del Cadí-Moixeró

Parc Natural de Cap de Creus

Far de cala Nans Camí que porta al far de cala Nans des de CadaquésGetty Images
Des de Cadaqués, el Port de la Selva, Selva de Mar, Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-Saverdera i Roses, podeu accedir a tots els racons d’aquest parc natural per gaudir dels seus paisatges singulars, amb una costa abrupta, plena de penya-segats i petites cales i un interior amb una vegetació protagonitzada pels arbusts, les pinedes i algun cultiu d’olivera i vinya. Podreu veure-hi aus, amfibis o rèptils, com la tortuga mediterrània.

Propostes

Alguns dels itineraris més recomanables són els que voregen el cap de Norfeu, el GR 11 des del Port de la Selva a Cadaqués, el camí vell de Cadaqués des del poble fins al cap de Creus, el paratge de Tudela o el camí que porta al far de cala Nans des de Cadaqués.

Més informació: Parc Natural de Cap de Creus 

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Estany de Sant Maurici Estany de Sant Maurici al Parc Nacional d’AigüestortesGetty Images
Un paradís de muntanyes, boscos, cims espectaculars, boscos d’avets, cascades, valls i més de dos-cents estanys on s’emmirallen muntanyes de més de dos mil metres d’altitud. Les 13.900 hectàrees de l’únic Parc Nacional de Catalunya us conviden a descobrir un dels espais protegits amb més biodiversitat i amb més quantitat d’espècies d’animals, arbres i plantes. És la llar d’isards, llúdrigues, trencalossos, guineus i molts altres animals.

Hi podeu accedir amb facilitat des de quatre punts: la vall de Boí, el poble d’Espot, la vall d’Aran o la vall Fosca.

Propostes

Dins el Parc Nacional teniu a l’abast nombroses passejades pel planell d’Aigüestortes i excursions com la del planell de Riumalo i l’estany Negre. Des d’Espot és fàcil arribar (a peu o també amb taxis 4x4) fins a l’estany de Sant Maurici, i d’allà, a les agulles d’Amitges o l’estany de Ratera. Des de la vall d’Aran accedireu a altres espais del Parc, com el circ de Saboredo —un dels circs lacustres menys coneguts dels Pirineus. S’hi arriba per la vall de Ruda o bé des del refugi dels estanys de Colomers, travessant el collat de Sendrosa. Per altra banda, a la capçalera de la vall Fosca, s’hi concentren més d’una desena d’estanys que formen un paisatge aclaparador. En temporada estiuenca, des de l’embassament de Sallente, prop de la localitat de Cabdella, al Pallars Jussà, podeu agafar un telefèric que porta directament a l’estany Gento, punt d’inici de la ruta que passa per diferents estanys.

Més informació: Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Zona volcànica de la Garrotxa

La Garrotxa Vista aèria zona volcànica de la GarrotxaGetty Images
Aquest parc natural és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. L’orografia, el sòl i el clima proporcionen una variada vegetació, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’un valor paisatgístic excepcional.

Propostes
Si decidiu visitar aquest espai natural, us recomanem recórrer alguns indrets d’especial interès, com la reserva natural del Volcà del Montsacopa, les colades basàltiques de Sant Joan de les Fonts, el parc de Pedra Tosca, la reserva natural de la Fageda d’en Jordà o el castell medieval Estada Juvinyà.

Més informació: Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació