Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 sortides de sol èpiques al Mediterrani

L’expedició Terra de Mar ens explica les albades més impressionants de la ruta

“Si ens llevem ben d’hora ben d’hora, som imparables”. Aquesta frase de Guardiola va ser un dels mantres de l’Expedició Descobrir durant la ruta Terra de Mar. La majoria dels 18 dies que va durar la ruta, l’equip es va llevar abans que sortís el sol amb la intenció de capturar un dels moments més màgics del dia. Així ho expliquen a la crònica que podeu llegir al número especial d’aquest estiu i també veure’n un tastet al web Terra de Mar. Nosaltres, hem seleccionat cinc sortides de sol èpiques al Mediterrani.

Observatori d’aus del delta de l’Ebre

Sol Deltebre Observació del sol sortint des d'un observatori d'aus al delta de l'EbreÁlvaro Sanz / Juan Sisto
La ruta Terra de Mar va començar un matí d’abril a un dels observatoris d’aus del delta de l’Ebre. Allà els sis membres de l’Expedició Descobrir van seure pacientment a “esperar la màgia”. “Tots estem en silenci i la natura ens fa el primer regal del viatge: una lluna decreixent ens fa estar alerta amb tots els sentits esperant que el sol ens il·lumini”, explica l’Álvaro Sanz, fotògraf, realitzador i líder de l’expedició, a la seva crònica.

Via Ferrada Serres de Mestral - l’Hospitalet de l’Infant

via ferrada Serres de Mestral L'Alba da Virgi fent la via ferrada Serres de Mestral mentre surt el solÁlvaro Sanz / Juan Sisto
Només dos dies després, viuen una altra sortida de sol increïble a les Serres de Mestral: “La sortida del sol al mar ens treu la respiració”, escriu l’Álvaro. “Alguns de nosaltres mai no havíem viscut una experiència així a la muntanya. Poder veure el mar des d’aquí dalt és una experiència única. En tres dies ja hem viscut moments increïbles i encara ens queda molt per veure i viure.”

Via ferrada de la Cala del Molí – Sant Feliu de Guíxols

via ferrada Cala del Molí La via ferrada de la cala del Molí és més èpica mentre surt el solÁlvaro Sanz / Juan Sisto
Una altra via ferrada els va donar una altra sortida de sol de somni: “La via ferrada Cala del Molí és impressionant”, relata el líder de l’expedició. “És la segona vegada que la faig i sempre ha sigut a aquesta hora. Veure com el dia s’enceta penjat d’un penya-segat és una sensació increïble, i no haver de fer cua, també. Aquesta via ferrada s’ha fet popular i hi ha dies que hi ha massa gent per poder tenir la sensació de gaudir-ne de veritat. La ferrada de Sant Feliu no decep ningú. Passem una estona increïble fent fotos a la sortida del sol. Les nostres siluetes es dibuixen en contrast amb el cel i el mar, una imatge que ens quedarà gravada per sempre”.

Gola del Ter – Aiguamolls de l’Empordà

Gola de Ter Sortida de sol a la gola del Ter amb les Medes de fonsÁlvaro Sanz / Juan Sisto
“Tots hem coincidit que ha estat una de les millors albades que hem vist en tota la ruta: sentint els ocells mentre veiem el cel encès de colors taronges i liles amb les illes Medes de fons. Una meravella”. Aquest és el relat de la sortida de sol que viu l’expedició a la gola del Ter. “El moment és tan màgic que la Carla —ballarina integrant de l’expedició— vol ballar amb el paisatge mentre tots quedem embadalits veient els moviments que juguen amb sincronia amb l’aigua, les llums i el vol dels ocells. La Mònica —fotògrafa analògica— aprofita també per crear i immortalitzar el moment amb les seves càmeres analògiques. Pot ser que jo observi el sol i la natura canviant i la Carla deixi que el sol l’envaeixi i l’acompanyi per convertir-se en natura? No tinc resposta a tot això, però veig que l’Alba —il·lustradora i directora d’art— sí que és capaç de capturar l’essència cromàtica amb les seves aquarel·les”.

Cala Culip – cap de Creus

Cala Culip Una noia observa l'albada al cap de CreusÁlvaro Sanz / Juan Sisto
I per tancar la ruta, una altra albada increïble al bell mig del cap de Creus. “El sol surt per darrere les roques i ho mirem embadalits”, reconeix l’Álvaro. “Quantes sortides de sol des del mar hem vist en aquesta ruta! Després de fer fotos, estem una estona jugant a veure quina forma tenen els núvols. “Una cabra mirant enrere! Un conill corrent!” Sembla que no vulguem que aquests petits moments s’acabin. Però hem de tornar a la cala per esmorzar i agafar les motxilles, no sense abans fer un bany matiner i estirar-nos a prendre el sol una estona a les roques”.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació