Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 rutes per l’interior de la Costa Brava

Excursions i caminades per descobrir l’Empordà més enllà del litoral

Estem d’acord: no és estiu sense una bona capbussada al mar. Però sabeu que hi ha vida més enllà de la platja? I més a l’Empordà, terra fèrtil amb història. Si voleu fugir del bullici de la costa, us proposem set rutes que us portaran a descobrir castells, espais naturals únics i pobles que enamoren. Per quina comenceu?

Pujada al castell de Montgrí

Montgrí El castell de Montgrí es troba al capdament de la muntanya que porta el mateix nomGetty Images
Diuen que el massís del Montgrí té la forma d’un bisbe estirat amb un anell al dit. El bisbe és la muntanya i l’anell és el castell que porta el mateix nom i que s’hi aixeca, imponent, al capdamunt. Una ruta hi puja des de Torroella de Montgrí. Un cop a dalt, es pot accedir mitjançant una escala de cargol a les torres del castell. Des d’allà, la vista sobre l’Empordà i les illes Medes és impressionant.

Punt de sortida: carrer del camí de les Dunes. Torroella de Montgrí | Distància: 4 km (anada i tornada) | Durada: 2 h.

Del Port de la Selva a Cadaqués travessant el cap de Creus

Cap de Creus Penya-segat amb vistes a la mar Mediterrània al Cap de CreusGetty Images
Si bé és cert que aquesta ruta surt i acaba al mar, travessa un espai natural increïble. Per a persones en bona forma, avesades a caminar per la muntanya, aquesta excursió travessa el Parc Natural del Cap de Creus i enllaça les poblacions del Port de la Selva i Cadaqués a través del GR 92. Si hi aneu en família, el tram més complicat per a la canalla és la pujada al Puig de l’Oratori, que és força llarga o costeruda. Un cop fet aquest tram, la ruta és més tranquil·la, travessa altiplans, boscos i carenes amb unes vistes espectaculars de mar i muntanya, fins a arribar a Cadaqués.

Punt de sortida: passeig del Port de la Selva | Distància: 12 km (anada) | Durada: 4 h.

Del Cortalet al Mas del Matà, als Aiguamolls de l’Empordà

Aiguamolls de l'Empordà Flamencs i altres aus als estanys del MatàÁlvaro Sanz
Un itinerari curt, però intens, pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà que us permetrà descobrir bona part dels hàbitats i de les espècies més emblemàtiques del parc, com el corb marí, el bernat pescaire, el cabusset, el martinet blanc, l’ànec collverd, la polla blava o el cames llargues. No us oblideu els binocles!

Punt de sortida: punt d’informació del Cortalet a l’entrada del parc | Distància: 5 km (anada i tornada) | Durada: 1 h 20 min.

Excursió al monestir de Sant Pere de Rodes

Sant Pere de Rodes El monestir de Sant Pere de RodesGetty Images
També som a tocar de mar, però aquesta ruta no té res a veure amb la platja. Us proposem descobrir un dels edificis religiosos més bonics de l’Empordà, que bé mereix una excursió de 7 km. El punt de partida serà el nucli de la Vall de Santa Creu (el Port de la Selva). Un cop a dalt del monestir, qui s’animi pot pujar 25 minuts més fins a les ruïnes del castell de Sant Salvador. Premi: una vista incomparable —ep, aquí això no és cap clixé— de l’Alt Empordà i del cap de Creus en particular.

Punt de sortida: nucli de la Vall de Sant Creu  | Distància: 7 km  | Durada: 2 h.

Sant Pere de Rodes. Camí del Monestir, s/n. El Port de la Selva | 972 194 004 | www.mhcat.net | La visita al monestir val 4,5 €.

Vilabertran i la seva abadia

Santa María de Vilabertran Claustre romànic del Monestir de Santa María de VilabertranGetty Images
Una bona opció tranquil·la és una passejada pel poble de Vilabertran, a prop de Figueres, acabant amb visita a l’interior de la canònica de Santa Maria, dins del mateix nucli. L’abadia és un conjunt arquitectònic medieval de primer ordre, del segle XI.

Canònica de Santa Maria. Abadia, 4. Vilabertran | 972 508 787 | www.mhcat.net | 3 €.

Camí natural de la Muga

Riu Muga Boca del riu MugaGetty Images
Si sou d’anar en BTT, aquesta opció és immillorable per fer-se una idea completa del paisatge de l’Alt Empordà. Aquesta ruta segueix el curs de la Muga, aigües amunt, des d’Empuriabrava fins a Sant Llorenç de la Muga. En total, són 40 quilòmetres que van del mar als Pirineus (417 metres de desnivell). Passa per llocs com Vilabertran, Peralada i el pantà de Boadella. Tot i que nosaltres recomanem fer-la en BTT, es pot fer en bicicleta, a peu o a cavall.

Alt Empordà Turisme. 972 514 431 | www.empordaturisme.com

A Santa Coloma de Fitor amb BTT

Santa Coloma de Fitor Antiga capella a Santa Coloma de FitorGetty Images
De les piscines de la Bisbal d’Empordà al paratge de Santa Coloma de Fitor (Forallac). És un recorregut de 13 quilòmetres, molt bonic per fer amb bicicleta, en una àrea de les Gavarres que en altres temps havia estat força habitada. La ruta està senyalitzada i és ideal per fer-se una idea d’aquest espai natural. Al costat de l’església romànica hi ha el centre d’interpretació del massís.

Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà. 972 642 310 | www.baixemporda-costabrava.org/ca/turisme
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació