Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El Pirineu i les Terres de Lleida, un paradís per assaborir l’estiu en plena natura

Un ventall de possibilitats per gaudir del patrimoni natural i cultural de les comarques de Lleida amb activitats per a tota la família

Passar temps de qualitat amb la família, gaudir de l’aire pur i de la tranquil·litat, poder descobrir patrimoni cultural i històries o tenir l’oportunitat de viure aventures i experiències enriquidores en entorns incomparables... L’arribada de l’estiu convida a fer tot això i més i, en definitiva, aprofitar el temps lliure fent allò que més ens agrada. Un lloc ideal per poder assaborir aquests mesos estiuencs són les comarques de Lleida.

El ventall d’oportunitats que ofereixen als visitants és immens, tant en matèria de patrimoni monumental, natural o paisatgístic, com també a l’hora de poder fer tota mena d’activitats que engloben des del turisme actiu fins a rutes senderistes per espais de somni, passant per fires i festes populars en petits pobles idíl·lics i moltes altres iniciatives pensades, precisament, per viure en família.

Per a tots els públics

Aigüestortes Senderisme al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant MauriciSergi Reboredo
Amb una varietat de possibilitats gairebé infinites per combinar descans i aventura, natura i patrimoni cultural, gastronomia i enoturisme, tradició i modernitat, les comarques de Lleida són un lloc ideal per gaudir de tot això i més.

Des de l’any 2021, la demarcació té la certificació Biosphere Destination, que avala una aposta ferma per la sostenibilitat, la responsabilitat i el turisme ecològic i proposa garantir el desenvolupament econòmic i turístic de la zona, preservant i cuidant l’entorn natural i cultural privilegiat de què disposa, fet que la converteix en una destinació turística ideal per visitar en família.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és, sens dubte, la nau capitana del patrimoni natural del Pirineu. Recórrer senders i rutes enmig d’aquest majestuós parc, descobrir-hi boscos de pi negre o d’avets, admirar-ne alguns dels gairebé 200 estanys naturals que conté o visitar algun dels nou refugis de muntanya que hi ha dispersos dins dels seus límits, són experiències úniques que tothom hauria de viure almenys un cop a la vida.

L’oferta natural de la demarcació inclou altres propostes interessants —com el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, la Cerdanya i el Berguedà— o molts altres racons —com la Vall Fosca, la Vall de Lord o la Ribera Salada—, que s’estenen arreu de les comarques pirinenques i que el visitant podrà anar descobrint a poc a poc.

No podem oblidar, però, que també hi ha qui prefereix gaudir de les vacances i del temps de lleure descobrint noves propostes relacionades amb la història i la cultura, visitant conjunts monumentals o altres mostres representatives de la tradició i dels costums del país. En aquest cas, són visites obligades el conjunt monumental d’esglésies romàniques de la Vall de Boí, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per la seva singularitat, i la Seu Vella de Lleida, que corona la capital del Segrià amb la seva majestuositat i que es complementa amb la Suda, l’antic Castell del Rei, d’origen andalusí, o la catedral de la Seu d’Urgell, l’única a Catalunya que és íntegrament romànica.

I tot plegat es complementa amb una xarxa d’equipaments distribuïts arreu de les comarques lleidatanes que ofereixen activitats familiars en les quals tant els grans com els petits passaran una bona estona plegats. Els viatges del Tren dels Llacs, des de Lleida fins a la Pobla de Segur, amb el tren històric i amb les magnífiques vistes panoràmiques que ofereix el recorregut, en són un exemple.

A la recerca de l’aventura

Ràfting Ràfting a la Noguera PallaresaSergi Reboredo
No tothom busca tranquil·litat, relaxar-se i trobar moments de descans per desconnectar de la rutina durant els mesos d’estiu. Hi ha qui prefereix viure aventures i fer activitats o esport en plena natura. I, sí, les comarques de Lleida també ofereixen aquesta possibilitat. El ràfting continua essent l’esport d’aventura més popular i la punta de llança de l’oferta a les comarques del Pirineu lleidatà, amb la Noguera Ribagorçana, la Noguera Pallaresa, la Garona i el Segre com a centre de l’activitat. Però s’hi poden practicar altres disciplines, com ara el piragüisme (canoa i caiac), l’hidrotrineu (o hydrospeed) o el descens de barrancs. A més, per als que busquin remullar-se en aigües més tranquil·les, l'embassament de Rialb, el Rafting Parc de la Seu d’Urgell o les dues grans basses de Gimenells són llocs ideals per a la pràctica de disciplines com el piragüisme, activitats subaquàtiques, caiac, esquí aquàtic, vela, surf de rem (o paddle surf), surf de vela (o windsurf) i ultratub.

Un altre dels plats forts que ofereixen el Pirineu i les Terres de Lleida són els esports i les activitats a terra ferma. El senderisme i el tresc (o trekking) per paratges excepcionals i centenars de rutes marcades arreu del territori, són un dels principals atractius per visitar la demarcació. També els amants de l’espeleologia, les vies ferrades o l’escalada tenen zones ideals per practicar aquestes aficions. Camarasa, Sant Llorenç de Montgai i Vilanova de Meià són alguns dels punts on més es concentren els aficionats a aquestes disciplines.

Màgia per al paladar

oliveres garrigues Paisatges d'oliveres a les GarriguesRafael López-Monné
Els anomenats foodies o turistes gastronòmics, interessats a gaudir de la gastronomia i dels productes locals de qualitat, tenen també en les comarques de Lleida una destinació magnífica que pot aportar als seus paladars la màgia que busquen. De fet, el Pirineu i les Terres de Lleida tenen una gran tradició a ser productors d’aliments gurmet i de gran qualitat. Des de l’oli de les Garrigues a la vedella del Pirineu, els torrons d’Agramunt, la pera de Lleida o el formatge i la mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. D’altra banda, la DO Costers del Segre, dins de la Ruta del Vi de Lleida, ofereix la possibilitat de visitar els cellers repartits per les comarques lleidatanes, on es poden tastar i comprar vins elaborats per productors locals.

Queda clar, doncs, que el Pirineu i les Terres de Lleida tenen propostes turístiques per a tots els gustos i per a totes les edats i que donen resposta a tota mena d’inquietuds, i això —en un moment com l’actual, en què està molt cotitzat poder gaudir de les petites coses i assaborir cada minut— converteix aquesta demarcació en una de les millors opcions per invertir bé el temps de lleure aquest estiu.

Més informació: aralleida.cat
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació