Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Ruta de dos dies per l’Empordanet

Fugim del bullici de la costa per descobrir aquest paradís rural

Peratallada, Monells, Pals o Ullastret són només alguns dels pobles més coneguts del territori que Josep Pla va encunyar com a Empordanet. L’interior del Baix Empordà és ple de joies medievals que enamoren tothom que les visita amb propostes per a grans i petits. Si aquest estiu voleu fer una escapada a prop de la Costa Brava, però fugint una mica del seu bullici, què us sembla aquesta proposta de ruta de dos dies per l’Empordanet? Us hem preparat opcions familiars i en parella perquè en pugueu gaudir com més us agradi!

PERATALLADA, IDEAL PER COMENÇAR

peratallada La Torre de l'Homenatge de Peratalla és una de les emblemes d'aquesta població fortificada
Sortiu de la feina amb la maleta preparada i feu el camí fins al cor de l’Empordanet. Primer, instal·leu-vos a qualsevol dels seus poblets encantadors. Si hi aneu en parella, a Corçà hi ha un magnífic hotelet que us enamorarà. El Llimona Suites és un d’aquests hotels amb encant cuidat fins a l’últim detall. Una altra opció per passar uns dies en parella és Casa Matilda, també a Corçà, una casa del segle XV completament restaurada. Si hi aneu en família, a Fontanilles podeu estar-vos als allotjaments rurals de Mas Vermell. Completament equipats, tenen piscina i una zona verda que enamorarà els més petits. També podeu optar per les cases o l’hotel de Can Bassa, situat a Madremanya. Amb piscina, zona comunitària i totes les comoditats, són una bona opció tant si hi aneu en família com si ho feu en parella.

Un cop ubicats, us proposem que feu una volta per un dels pobles amb més encant de la zona: Peratallada. Un moment ideal per visitar aquest nucli, que descansa al damunt d’un gran rocam d’on es va extreure la mateixa pedra per fer bona part del poble, és a mitja tarda. És aleshores quan la llum daurada del sol tenyeix de colors ocres les pedres que poblen l’extens entramat de carrers medievals de la vila. Quan se us faci l’hora de sopar, sota els porxos de la plaça Major trobareu Ca la Nena, un restaurant ideal per anar-hi en parella, amb propostes de quilòmetre zero per als paladars més exigents. Per a les famílies amb nens, si voleu menjar fora, us proposem el restaurant La Cort, una braseria amb una carta àmplia amb opcions de qualitat per a tots els gustos.

CRUÏLLES PER A TOTS ELS GUSTOS

Palau-sator Des de la Torre de les Hores de Palau-sator s'arriba a veure el Montgrí
Lleveu-vos tranquil·lament i gaudiu d’un esmorzar a l’aire lliure amb brisa empordanesa. A continuació us proposem tres opcions: per als aficionats a la cultura, per a les famílies i per als aventurers.

Per als aficionats a la cultura
Què us sembla descobrir a fons un dels pobles medievals de l’Empordanet? Us proposem fer la visita guiada a la torre de Cruïlles que ofereix l’empresa Turismon. Tindreu la possibilitat de pujar a la seva torre i al·lucinar amb les vistes que van enamorar Josep Pla.

Per a les famílies
A Mas Cruïlles us mostraran com treballen amb el seu ramat d’ovelles. Una experiència que us permetrà aprofundir sobre la importància de la ramaderia extensiva i l’aprofitament dels recursos naturals i el consum de productes de proximitat. Una activitat que fascinarà petits i grans. Si el dia que hi aneu no ofereix l’activitat, també podeu visitar Recuits Nuri, a Ullastret, i descobrir com es produeix una de les postres més reconegudes de la zona.

Per als aventurers
Si us agrada anar en bici, eBikeCat ofereix rutes guiades per la zona, com, per exemple, la que recorre l’Empordanet de Josep Pla i acaba fent un tast de sidra empordanesa. Una manera diferent de recórrer els poblets del territori!

On mengem?
Després d’un matí ple d’activitats segur que tindreu gana. Per la zona teniu restaurants a gairebé cada poble. Mas Pou a Palau-sator, on tastareu els millors productes de la zona, o el Restaurant Ibèric a Ullastret, una bona idea per estar a prop del pla que us proposem per fer a la tarda, on degustareu cuina de mercat i receptes tradicionals del territori.

ULLASTRET IMPRESCINDIBLE

Ullastret El jaciment ibèric d'Ullastret es troba al capdamunt del Puig de Sant Andreu
No podeu marxar de l’Empordanet sense visitar Ullastret, un dels punts imprescindibles de la zona, ja que la ciutat ibèrica d’Ullastret és l’assentament iber més gran descobert fins avui a Catalunya. Us recomanem que, si hi aneu ara a l’estiu, us hi acosteu a partir de les sis de la tarda per evitar les hores de més calor. Podeu fer la visita amb audioguia, amb versió per a adults i infants, i també teniu l’oportunitat de sumar-vos a una de les visites guiades o teatralitzades que hi fan. Us encantarà!

Per arrodonir el dia, si encara us queden forces, us recomanem anar a fer una volta per Monells, un dels pobles més famosos de la zona, que va popularitzar la pel·lícula Ocho apellidos catalanes. Un sopar a la fresca a un dels restaurants de la plaça de les voltes és una manera ideal d’acabar un dia d’estiu per l’Empordanet.

PALS COM MAI L’HAS VIST

Pals La Torre de les Hores està situada al capdamunt del nucli antic de Pals
Per acabar el cap de setmana, us proposem que us feu un regal: veure aquest territori des del cel. Concretament des de dalt d’un globus. Una experiència única que us permetrà gaudir d’aquest territori esquitxat de poblets medievals des d’una altra perspectiva. Si us fan por les altures, teniu fills més petits de cinc anys o creieu que és una activitat massa cara, tenim altres propostes. Aneu fins a Pals i trieu una d’aquestes tres opcions.

Un escape room a l’aire lliure
Podeu descobrir Pals amb l’app Escape de Town que, a través d’un joc d’escapada, us farà conèixer algunes de les curiositats d’un dels pobles estrella de la zona.

Una ruta en BTT
Si us ve de gust moure-us una mica, també podeu fer una de les excursions en BTT pels arrossars de Pals i acostar-vos fins a la platja, amb aquesta ruta que proposa l’app Natura Local.

Una ruta familiar
Per als més petits, hi ha la ruta de Quermany Petit, una muntanya des d’on podem admirar el conjunt medieval, l’extensa plana agrícola, la zona dels aiguamolls, els arrossars i la platja.

Acabeu el cap de setmana amb un bon àpat a un dels restaurants de Pals. Si necessiteu idees, us direm que al Pati de Pals podeu menjar pasta o pizza enmig del poble medieval. Si voleu un àpat de més categoria, podeu anar al Sol Blanc, on viureu una experiència gastronòmica a un mas envoltat dels camps d’arròs de Pals. Els arrossos són una de les especialitats de la casa.

GUIA PRÀCTICA

Monells La famosa plaça arcada de Monells va sortir a la pel·lícula Ocho apellidos catalanes
ON DORMIREM?

Llimona Suites
Un allotjament only adults que cuida fins a l’últim detall.
A partir de 190 euros/nit.
Web

Casa Matilda
Una casa del segle XV totalment restaurada.
A partir de 99 euros/nit.
Accepta nens a partir de 12 anys.
Web

Mas Vermell
Apartaments per a famílies amb totes les comoditats.
A partir de 100 euros/nit.
Web

Can Bassa
Una antiga masia del segle XIV, rehabilitada amb molt d’encant a Madremanya.
Habitacions a partir de 110 euros/nit i cases senceres a partir de 125 euros/nit.
Web

ON MENJAREM?


Cala Nena (Peratallada)
Cuina de temporada amb un producte excel·lent.
Web

La Cort (Peratallada)
Cuina de mercat feta a la brasa.
Web

Mas Pou

Masia catalana on es poden tastar els millors productes de la zona.
Web

Restaurant Ibèric
Cuina de mercat que ofereix les receptes més tradicionals de la zona.
Web

Sol Blanc (Pals)
Experiència gastronòmica a un mas envoltat dels camps d’arròs de Pals.
Web

El Pati de Pals
Pasta i pizza al bell mig de Pals.
Web

ACTIVITATS I PROPOSTES

Turismon
Coneixeu les històries més curioses dels diferents pobles de l’Empordanet a través de les explicacions dels guies de Turismon.
Visites guiades a partir de 15 euros.
Web

Mas Cruïlles
Descobriu com es cuida un ramat, què s’obté de les ovelles i com es treballa la llana. També ofereixen tot de productes relacionats amb aquests animals: des de formatges fins a cosmètica.
Web

EBikeCat
Un territori tan pla com l’Empordanet és ideal per descobrir-lo en bici. Els guies d’EBikeCat us portaran als millors racons.
A partir de 25 euros.
No lloguen bicis.
Web

MAC Ullastret
Preparats per endinsar-vos al jaciment i al museu de la ciutat ibèrica d’Ullastret? És la més gran descoberta a Catalunya!
Entrades a partir de 5 euros.
Web

Globus Empordà
Un regal per tota la vida! Descobriu aquest fascinant territori a bord d’un globus aerostàtic!
A partir de 170 euros per persona.
Web

Escape the Town

Vols conèixer Pals d’una manera diferent? Fes l’Escape the Town, un joc d’escapada pels carrers d’aquesta vila medieval.
A partir de 29 euros per grup.
Web

Natura Local
Rutes totalment detallades seguint les coordenades GPS des del mòbil.
Web
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació