Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El Pallars més salvatge, el número 300 del DESCOBRIR

Una revista per deixar-se encisar pels paisatges més feréstecs del Pirineu, amb una biodiversist desbordant

Arriba al carrer el número 300 del DESCOBRIR. 25 anys després d’aquell número dedicat al Berguedà, la revista dedica un dossier al Pallars més salvatge. Com el cérvol de la portada de la revista, ens escabellem per ensenyar-vos un territori fascinant amb una biodiversitat desbordant i i testimoni de formes de vida tan dures com fascinants, ja desaparegudes. 
 

Per molts més DESCOBRIR

muntatge 300
No podíem celebrar més bé una efemèride com aquesta que convidant-vos a conèixer el Pallars salvatge, segurament una de les zones més feréstegues (podem dir-ne més autèntiques?) que tenim a l’abast sense sortir de casa. Ens queda tant per veure, encara, que tenim Descobrir per molts anys!

Pedres, bèsties, arbres i pobles abandonats

portada Pallars Salvatge La portada del número 300 dedicada al Pallars salvatgeJordi Bas
A la revista hi trobaràs un relat detallat de per què el Pallars és un territori tan salvatge. T’hi expliquem que la seva geologia és un tresor de 500 milions d’anys i deixem que siguin les roques, les pedres i els estanys del Pallars les qui ens expliquin la història geològica d’aquest territori, un dels patrimonis més singulars i poc coneguts del país. T’hi descobrim la gran riquesa faunística que amaga: hi conviuen espècies emblemàtiques d’animals de gran valor, tot i que algunes d’elles estan en perill d’extinció. Recorrem, de la mà de Pep Coll, el Pallars de sud a nord per descobrir els vestigis de diferents pobles que van ser abandonats fa més d’una seixantena d’anys pels veïns que hi van viure segles enrere. I, per acabar, fem un viatge botànic al cor del Pirineu per descobrir que el pallars té una àmplia diversitat d’ecosistemes i hàbitats naturals, amb més de 1.500 espècies de flora.

Els Borja i altres rutes

Monestir Valldigna Entorn de Santa Maria de la Valldigna, un dels espais de la Ruta dels BorjaEva Máñez
En aquest número també recorrem Canals, Xàtiva, Gandia i València seguint l’empremta de la família valenciana més universal a través de la Ruta dels Borja. Estem 48 hores a l’Arboç, fent una escapada de cultura i natura; descobrim els encinglerats de la Figuerassa, al Berguedà, a peu; els Vilars d’Arbeca i les Garrigues, en bici; i fem un recorregut per nens a la Val de Toran, la cara indómita de l’Aran.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació