Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Ruta de 2 dies a la Cerdanya

Descobrim la vall més gran des de les altures i fem una excursió per les Bulloses

La Cerdanya sempre ve de gust. A l’hivern, per gaudir de la neu i els paisatges blancs, i a l’estiu, per fer-hi senderisme i recórrer poblets. Ara que s’acaba la temporada estival, us proposem una ruta de dos dies a la Cerdanya per gaudir dels seus atractius abans no comenci el fred. Ens allotjarem a Llívia, però ens mourem una mica per descobrir la vall més gran dels Pirineus des de les altures i farem una de les excursions més mítiques. Som-hi?

Una arribada relaxant

Llívia Visites a Llívia a l'estiuGetty Images
Llívia ha sabut conservar un nucli antic cuidat i amb encant. És per això que val la pena començar el cap de setmana fent un tomb pels carrers més antics —i inclinats— de la vila, un cop instal·lats a l’Hotel Bernat de So, una masia reformada amb piscina que encantarà a petits i grans. Si arribeu prou d’hora, us recomanem relaxar-vos als banys termals de Llívia (tanquen a les set de la tarda) que hi ha al Parc de Sant Guillem: quatre piscines de poca profunditat a l’aire lliure pensades per estirar-s’hi. 
 
Per sopar, us proposem dues opcions: el restaurant Serendipia by la Calèche, un restaurant petit de tapes elaborades delicioses; o la Formatgeria de Llívia, amb unes fondues per llepar-se’n els dits. 

Un dia de vistes

Puigcerdà Vistes aèries de Puigcerdà amb el campanar de Santa MariaGetty Images
Avui us proposem llevar-vos d’hora i anar a l’estació d’esquí de la Molina. Sí, ho heu llegit bé. Durant la temporada d’estiu podeu agafar el telecabina que puja fins a la zona més alta de l’estació, al refugi del Niu de l’Àliga, i gaudir de les magnífiques vistes de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès des d’un punt d’observació panoràmic a 2.537 metres d’altitud. Allà podeu dinar al refugi o fer un pícnic. També podeu pujar i baixar amb telecabina o pujar amb telecabina i baixar caminant. Sigui quina sigui la vostra elecció, l’experiència no us decebrà. 
 
Havent dinat, us proposem que aneu a Puigcerdà. Allà podeu fer una passejada pel centre i pel llac o descobrir la capital de la Cerdanya des de dalt de tot del campanar de Santa Maria. Unes vistes de 360° de tota la comarca. 
 
Per arrodonir el dia de vistes, abans de tornar a Llívia, passeu pels miradors de Llívia i Cereja, dues plataformes de fusta que s’han instal·lat entre els dos pobles amb una panoràmica espectacular a la plana ceretana i un lloc immillorable per veure com se’n va el sol. 

Excursió a un estany i cap a casa

Bulloses Paisatge de la zona dels estanys de les BullosesGetty Images / Sergi Boixader
La Cerdanya és territori d’estanys i no en podeu marxar sense descobrir-ne algun. Ja que Llívia es troba en territori nord-català, us proposem una excursió fàcil per la zona fins als estanys de les Bulloses. Tot i que hi ha una pista que hi arriba, els mesos de juliol i agost l’accés hi és regulat i cal aparcar al Pla de Barrès. Des d’allà, us hi podeu acostar amb un autobús llançadora. Un cop a dalt, podeu fer la volta a l’estany i també fer alguna de les excursions que passen per altres estanys més petits. N’hi ha una que voreja 9 o 12 estanys just al peu del Carlit en dues hores i mitja o en tres hores i mitja, respectivament; o una altra que fa una volta pels estanys dels Esquits en un parell d’hores. 
 
Una altra opció és anar fins a l’estació d’esquí de Font-romeu, des d’on s’agafa un telecabina fins al sector de la Calma i, des d’allà, un telecadira que us acostarà als estanys. Aquest telecadira us deixa a mitja hora caminant de l’estany de les Bulloses, una caminada planera i molt agradable. Un cop allà també podeu allargar la ruta amb les propostes anteriors. 

Informació pràctica

Llivia Panoràmica del nucli de LlíviaGetty Images
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació