Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Tàrrega posarà en marxa l’alberg de pelegrins de Cal Trepat

Té l’objectiu d’acollir persones que el tram lleidatà del Camí de Sant Jaume o el Camí Ignasià a partir del setembre

Les persones que facin el Camí de Sant Jaume o el Camí Ignasià i vulguin fer nit a Tàrrega podran allotjar-se, a partir del setembre, a l’alberg de pelegrins que l’Ajuntament de la capital de l’Urgell ha habilitat a Cal Trepat. 
 
És previst que el mes de setembre entri en funcionament el nou equipament, ubicat als baixos de l’edifici comercial i residencial de l’antiga fàbrica Trepat i gestionat per l’Ajuntament de Tàrrega. Amb una superfície d’uns 60 m2, l’alberg té una capacitat de 14 places repartides en dues habitacions amb lliteres; una sala cuina-menjador de 15 m2 equipada amb nevera, microones i bullidor d’aigua, i serveis que disposen de dos inodors, dues dutxes i quatre piques rentamans.
 
Segons va explicar l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, “es tracta d’un alberg però ofereix les comoditats bàsiques per tal que els pelegrins que s’aturin a la nostra ciutat puguin recuperar forces per prosseguir la ruta alhora que ens ajudarà a atreure visitants a Tàrrega”. Pijuan ha remarcat que “és l’únic alberg no privat que hi ha en el tram comprès des de Cervera fins a Balaguer”. Segons els responsables de l’Ajuntament, l’espai posiciona Tàrrega com una destinació clau per al turisme de pelegrinatge, ja que es preveu que sigui un equipament força concorregut i que permeti diversificar l’oferta turística de la ciutat.
 
Podran pernoctar-hi els usuaris que disposin de les credencials oficials del Camí de Sant Jaume i el Camí Ignasià, excepte de l’1 a l’11 de setembre, quan l’equipament funcionarà com a espai de residència temporal per a artistes vinculats als programes de creació de FiraTàrrega. 
 
Fer nit a l’alberg, que es troba a 15 minuts a peu del centre de la ciutat, tindrà un cost de 10 euros per persona (amb un màxim d’estada d’una nit). 
 
El santuari de Sant Pere Claver a Verdú
L’equipament de Tàrrega complementa el refugi de pelegrins annex al santuari de Sant Pere Claver a Verdú, a l’Urgell, i que també forma part del Camí Ignasià. Està dividit en tres plantes i té una capacitat per a 32 pelegrins. Disposa de tots els serveis bàsics: lliteres, dutxes, menjador, calefacció i Internet. Així mateix disposa d’una habitació adaptada. Aquí es pot signar també la cartilla de pelegrí.
 
Més informació:
Ajuntament de Tàrrega
Tel. 973 50 00 92
 
Refugi de pelegrins del santuari de Sant Pere Claver a Verdú
Santuari de Sant Pere Claver
Tel. 616 89 36 02
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació