Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 anys vivint l’experiència de buscar or

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre celebra una dècada

El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre s’ha consolidat com un referent turístic de la capital de la Noguera deu anys després de la seva inauguració, el 2013. L'equipament ha atret enguany nombrosos visitants d'arreu, i les reserves per als tallers de recerca d'or al riu han rondat el ple al llarg de l'estiu i han anat a l'alça aquest mes d'agost, amb les places esgotades en diversos dies. 
 
Segons Mireia Subirada, tècnica del centre, l'equipament torna a ser aquest estiu un pol d'atracció turística, sobretot de famílies que busquen “comarques de l'interior de Catalunya per fer activitats diferents de les de platja i muntanya” i que veuen en la recerca d'or al riu una jornada “experiencial i familiar”.
 
Enguany s’ha produït un increment de turistes gals, sobretot del sud de França, i també del País Basc, tot i que la majoria de visitants procedeixen de Catalunya, especialment de la zona de Barcelona i d'indrets propers a la mateixa capital de la Noguera.
 
La visita al centre
La visita al centre s'inicia a l'espai expositiu per conèixer no només els usos i propietats de l'or al llarg del temps sinó també la història de la seva recerca al Segre. Els plafons i les vitrines expliquen i il·lustren aquesta vinculació històrica de Balaguer i la plana de Lleida amb la cerca de l’or com una activitat econòmica més i també els usos i propietats d’aquest mineral. 
 
L’activitat principal és el taller d’iniciació a la recerca d'or, a la sala dels safareigs, on el visitant té l'oportunitat de posar-se durant una estona a la pell dels buscadors d'or del Segre. Amb l'ajuda d’un àbac, s'ensenya a separar l'or de l'arena i com extreure'n les palletes d'or pur que el visitant es podrà endur a casa.
 
Més informació i horaris: 
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació