Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Els ‘Sabors de la Conca’, a la revista que et voldràs menjar

Un viatge a un dels rebosts més delitosos del món rural català

Ens acompanyes a la recerca de l’essència de la terra? En el número del Descobrir d’aquest mes ens endinsem en els paisatges de la Conca de Barberà a través dels productes que regalen l’agricultura, la ramaderia i la viticultura, buscant els sabors que després podrem degustar a la copa i al plat. 
 

Modernitat i tradició

Conca pagesia tractor
A més de mostrar-vos els racons imperdibles d’aquesta comarca, en aquest número també analitzem com aquest territori està recuperant la sobirania alimentària perduda amb l’arribada de la modernitat mal entesa. La Conca, a còpia d’esforç i de no pocs maldecaps, protagonitza una revifada del món rural, encapçalat pel sector vitivinícola, però al qual s’han sumat altres productes que modelen una deliciosa diversitat paisatgística. Una petita revolució impulsada per gent jove i moltes dones i amb unes dosis immenses d’estima... per la terra. Ens ho expliquen els textos de Gemma Casalé, Ruth Troyano i Núria Sabaté i les fotos d’Òscar Rodbag. També hi trobareu les opinions de Josep Sucarrats, Leandre Romeu i Judith Càlix.

El desconegut regne dels fongs

Lycoperdom perlatum Un exemplar de Lycoperdom perlatum expulsa les espores del seu interiorÀlex Alonso
Apassionen a tothom, sobretot a l’hora de menjar-se’ls, però sabíeu que les espores poden arribar a esperar anys fins a trobar l’hàbitat adient per germinar i fer que apareguin els bolets? Descobrireu aquesta curiositat, i d’altres, al reportatge d’Àlex Alonso sobre aquests meravellosos organismes. Les fotos són espectaculars! 

El Moianès, a través de la prehistòria

moianès toll
Si us agrada la història, no us perdeu aquest reportatge amb textos de Bego Masdefiol i fotos de Maria Rosa Vila sobre el Moianès. Ens capbussem en el passat de la comarca a través dels seus jaciments més icònics. El Moianès té dos jaciments arqueològics extraordinaris d’aquesta època, que integren el complex càrstic de les coves del Toll: la cova del Toll i la cova de les Toixoneres. Són uns dels referents prehistòrics més importants d’Europa.

Peixos, propostes i plans i una escapada a Lloret

manifest hostes
En aquest número d’octubre, la Laia Creus ens parla dels peixos bons, barats i de proximitat, i de la cacera de bruixes; en Joan Morales, director de la revista, analitza, a la secció Manifest Descobrir, com el fenomen dels habitatges d’ús turístic ha sotragat el sector; la Dolors Gordils ens porta de ruta pel llegat dels ‘americanos’ de Lloret de Mar, i la Gemma Castanyer ens explica les millors propostes i els millors plans previstos en l’agenda del mes d’octubre. A més, trobareu diferents rutes per Andorra, el Garraf, el Pla de l’Estany i el Bages. 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació