Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La Menorca Talaiòtica, patrimoni mundial de la UNESCO

L’illa, que també es Reserva de la Biosfera, és un dels pocs llocs del món amb doble reconeixement de l’entitat

Després de més de 13 anys, s’ha fet realitat. La UNESCO ha declarat patrimoni de la humanitat els jaciments prehistòrics de la Menorca Talaiòtica. Després de més de 13 anys de tràmits, l’illa balear ha aconseguit aquest esperat reconeixement, que se suma al que la UNESCO ja li va donar fa 30 anys com a Reserva de la Biosfera. 
 
L’alta densitat de jaciments prehistòrics, el seu inusual nivell de conservació i les construccions singulars de Menorca —les navetes funeràries, les cases circulars i les taules, juntament amb els talaiots i altres estructures— han estat considerats per la UNESCO una mostra excepcional d’arquitectura ciclòpia i de la seva evolució al llarg de mil cinc-cents anys, la qual cosa representa una font important de coneixement sobre la vida dels talaiòtics.
 
Entre els jaciments reconeguts, una mostra de 25 dels més de 1.600 que hi ha a l’illa, n’hi ha de tan singulars com la Naveta dels Tudons o el poblat de Torre d’en Galmés. Com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, Menorca Talaiòtica es considera testimoni únic d’una cultura prehistòrica insular, amb un repertori excepcional de monuments que il·lustren les diferents etapes de la prehistòria.
 
El distintiu aconseguit significarà un estímul important per a la divulgació del patrimoni prehistòric de Menorca, no prou conegut encara a escala internacional. D’altra banda, la inscripció serà de gran ajuda per captar nous recursos destinats a la conservació i la investigació científica dels vestigis de la cultura talaiòtica.
 
"Amb aquest reconeixement Menorca torna a ocupar un lloc destacat en l'àmbit mundial. El patrimoni de Menorca és reconegut ara per la UNESCO com a representant dels valors universals, com a exemple d'autenticitat i integritat. Som un referent de bona gestió i conservació del patrimoni natural i arqueològic. 30 anys després de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera l'illa és, de nou, protagonista internacional. Pocs llocs al món tenen aquest doble reconeixement de la UNESCO. Podem estar molt orgullosos del que som i del que hem aconseguit", ha afirmat el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca.

Menorca Talaiòtica ha estat inscrita oficialment en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO aquest 18 de setembre durant la 45a Sessió del Comitè de Patrimoni Mundial que ha tingut lloc a Riad (Aràbia Saudita).

Si voleu descobrir els millors jaciments per visitar i endinsar-vos en els detalls d'aquesta cultura única, encara podeu comprar el número Menorca Talaiòtica

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació