Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La tardor al Pallars Sobirà: no us l’acabareu

3 propostes per viure l’estació més cromàtica de l’any a la comarca pirinenca

Imagineu-vos un ventall de colors càlids, que configuren un paisatge únic, com és la tardor del Pallars Sobirà. Passegeu i respireu la calma més autèntica, sentiu els sons d’aparellament dels cérvols, amb la seva característica brama. Seguiu endinsant-vos en la natura més pura, entre ramats d’animals esperant una nova temporada que omplirà de vida els pobles i les valls de l’Alt Pirineu. Gaudiu de la tardor amb aquestes tres propostes al Pallars Sobirà.

Pobles encantadors

Escalo El nucli d'Escaló, un poble pallarès que enamoraPallars Sobirà Turisme
Llavorsí, Esterri d’Àneu, Tírvia i fins a 15 municipis agrupen uns 135 pobles repartits per les diverses valls que conflueixen a la columna vertebral del riu Noguera Pallaresa: Vall d'Àssua, Vall de Cardós, Vall Ferrera, Vall de Siarb, Vall d'Àneu. Si visiteu el Pallars Sobirà podreu descobrir racons extraordinaris, explorar el seu patrimoni, conèixer la seva cultura i, per descomptat, gaudir dels allotjaments i restaurants que ofereixen una càlida acollida i una exquisida gastronomia. 

Fauna única

Brama del cérvol Els guies de les activitats ecoturístiques ajuden a poder veure d'aprop els cérvols bramantJesús Pau Vázquez Vilardell
La brama del cérvol és simplement un gran espectacle que ofereix la natura. Des de mitjans del mes de setembre fins a mitjan octubre, podreu gaudir de la brama a dues grans zones: a la Reserva de Caça de l’Alt Pallars - situada al Parc Natural de l’Alt Pirineu - i a la Reserva de Caça de Boumort.

Experiències brutals

cavalls noguera Uns cavalls creuen la Noguera PallaresaÒscar Rodbag
En un entorn únic com és la comarca del Pallars Sobirà, hi podeu viure tantes experiències que no te l’acabaràs mai. Acull l’únic parc nacional de Catalunya, el d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el parc natural més gran de Catalunya, el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Sense oblidar el riu Noguera Pallaresa, un dels millors rius d’Europa per a la pràctica d’aigües braves (ràfting, piragüisme, hidrotrineu…), essent l’eix principal de la comarca i del turisme actiu, que aplega l’aigua dels diferents rius i barrancs que descendeixen per les valls que formen la comarca.

Boscos envejables

bosc Alt Pirineu Passejada per un bosc de l'Alt PirineuÒscar Rodbag
Si preferiu activitats més tranquil·les, deixeu-vos enamorar pels seus boscos. Si normalment cap captiven, vestits de tardor, són una autèntica meravella. A prop de Tavascan, s'hi troba el bosc del pla de Boavi, un emplaçament màgic i ple de contrastos, on els faigs, roures i bedolls s'ocupen d'omplir la paleta de colors, que es complementa amb l'aigua del riu Lladorre. Encara que no canviï de color, l’avetosa del Clot dels Bous, la més madura de Catalunya, és un bosc imprescindible a la comarca. Està situada al peu dels Encantats, les muntanyes més emblemàtiques del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. I si voleu gaudir dels colors de la tardor, no us perdeu la fageda del bosc de Viròs, és l’única que hi ha a la comarca, però és un dels boscos més valuosos de Catalunya.

Gastronomia exquisida

La girella està elaborada amb menuts i tripa de corder La girella està elaborada amb menuts i tripa de corderAnna Garcia Frigola
Desperta els cinc sentits en aquest territori, perfecte per a una escapada, on podràs sorprendre el teu paladar a base de cuina pallaresa amb plats com la vianda, l'amanida amb productes de tardor, els saborosos bolets i productes com el tupí o la girella. I ho pots acompanyar tot amb una copa del vi procedent de les vinyes situades més al nord de Catalunya. 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació