Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Romànic més enllà de la Vall de Boí

El projecte “Més romànic de l’Alta Ribagorça” ampliarà les construccions a promocionar fora dels 9 temples declarats Patrimoni Mundial de la UNESCO
 

Hi ha més romànic més enllà de les nou construccions de la Vall de Boí declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO. El projecte ‘Més romànic a l’Alta Ribagorça’ ampliarà el nombre de construccions a promocionar a la comarca. 
 
El programa té previst elaborar un audiovisual promocional (una gravació de 360º) i crear una xarxa de localitzacions i itineraris, així com la publicació d’un llibret informatiu i la programació de diverses activitats de dinamització.
 
La proposta es va posar en marxa fa dos anys, quan ja es van identificar 12 construccions romàniques no incloses en el Patrimoni Mundial de la UNESCO ubicades, majoritàriament, en llocs d’una gran bellesa i poc massificats. Ara, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, en col·laboració amb diverses institucions del territori, està preparant l’ampliació del projecte amb la inclusió de construccions del territori, com l’església de la Mare de Déu de les Neus d’Irgo, al municipi del Pont de Suert.
 
Les altres construccions ja incloses en la iniciativa són els temples de Sant Esteve de Ventolà, Sant Romà de Casós, Santa Maria del Pont de Llevata, Santa Maria de Corroncui, Santa Maria d’Erillcastell, Sant Sadurní d’Esperan i Sant Salvador d’Irgo (el Pont de Suert), Santa Cecília d’Irgo (Vilaller), Sant Quirc de Taüll i Sant Salvador de Barruera (la Vall de Boí), així com el pont de Castilló de Tor (el Pont de Suert) i el pont vell i vila closa medieval de Vilaller.
 
Posar en valor allò que és poc conegut o oblidat
La iniciativa va sorgir de la idea que l’Alta Ribagorça acull un patrimoni arquitectònic important que ha donat visibilitat a la comarca arreu del món, gràcies principalment al conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO, però que, més enllà d’aquest conjunt de fama mundial, hi ha una sèrie de construccions poc conegudes o fins i tot oblidades. 
 
Es tracta d’ermites i esglésies que antigament tenien una funció religiosa i social i que ara resten tancades o, en el millor dels casos, en espera de ser obertes un dia a l’any per alguna festivitat local.
 
‘Més romànic’ té la vocació de fer visible el patrimoni arquitectònic, històric i paisatgístic de l’Alta Ribagorça, amb la promoció inicial de les dotze construccions esmentades, que s’aniran ampliant d’una manera progressiva. El projecte fomenta la dinamització cultural i la reactivació econòmica de la comarca, en una clara aposta orientada al desenvolupament integral i la promoció de l’Alta Ribagorça mitjançant l’ús de les noves tecnologies en una acció vinculada a la innovació social, digital i col·laborativa.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació