Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Un cap de setmana de portes obertes a pagès

Torna el Benvinguts a Pagès la Festa amb més de 500 experiències agroturístiques per endinsar-nos a la vida quotidiana del món rural

El cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre arriba una nova edició del Benvinguts a Pagès La Festa, una proposta lúdica i pedagògica que ens ofereix la possibilitat d’accedir de manera gratuïta a granges, camps, vinyes, obradors i barques per conèixer de primera mà com es cultiven, es crien i es produeixen aquells productes que consumim diàriament. Podreu elaborar un formatge, collir verdures de l’horta ecològica, fer una espelma amb cera d’abella o anar  a buscar els ous al galliner. 
 
L’objectiu és que cadascú es faci el seu pla a mida, accedint a la pàgina web benvingutsapages.cat i reservant les activitats segons la zona del territori o el producte. Gràcies a aquestes experiències autèntiques, s’enforteixen els llaços entre la ciutat i el camp, es fomenta el consum responsable i es potencia la descoberta del territori. A més, les visites es complementen amb tastos i venda directa de productes de proximitat, amb la possibilitat de poder-se allotjar i fer un àpat en establiments de la zona. 
 
Obradors artesanals i elaboradors alimentaris
Una de les novetats de l’edició d’enguany és la incorporació d’una nova categoria d’actors: els elaboradors alimentaris i petits artesans, que mostraran productes de proximitat i processos d’elaboració artesanals en els obradors. Es tracta d’una prova pilot que s’inicia aquest 2023 a les comarques de la Conca de Barberà, la Ribera d'Ebre i l'Alta Ribagorça, i que es valorarà replicar-ho a altres territoris en futures edicions. 
 
Visites gratuïtes, però amb reserva obligatòria a la web
Com en els darrers anys, les places per participar a Benvinguts a Pagès La Festa són limitades. S’insta a la ciutadania a fer la reserva prèviament i organitzar la seva ruta a través de la web per participar en les més de 500 experiències agroturístiques gratuïtes, ja que les explotacions acceptaran les reserves per ordre de rebuda. Les reserves ja són obertes a la pàgina web www.benvingutsapages.cat, que enguany s’ha reestructurat amb nou motor de cerca interactiu que proporciona informació detallada sobre cada espai disponible, facilitant la planificació i reserva d’espais desitjats, i millorant el registre de reserves.
 
Hi trobaràs activitats tan diverses com la transformació de teixits a través de l’estampació a Albió, la Conca de Barberà, la visita a la formatgeria de Gavàs de cabres ecologies, al Pallars Sobirà, la descoberta del celler familiar Xavier Clua, a la Terra Alta, o l’experiència Mas de Colom – Casa Borges, a l’Urgell. Podeu complementar-ho amb àpats a restaurants com Ca de Xoquin, a la Vall de Boí (Alta Ribagorça), o estades a cases rurals com Cal Ros, a Calonge de Segarra (Anoia).
 
Una proposta consolidada
L’any 2022, més de 34.000 persones van participar en les activitats d’aquesta festa que ofereix una continuïtat durant tot l’any, amb una oferta estable de més de 120 visites de pagament en explotacions agroalimentàries de Catalunya. 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació