Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

40 anys de Parc Natural del Delta de l’Ebre

La zona humida més gran de Catalunya celebra 40 dècades de Parc Natural amb un repte majúscul: aturar la regressió

El delta de l’Ebre és la zona humida més gran de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants de la Mediterrània occidental. L’equilibri entre la seva riquesa natural i l’explotació per part de l’ésser humà no ha estat mai fàcil, per això, l’any 1983, la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que ocupa les comarques del Montsià (hemidelta dret) i del Baix Ebre (hemidelta esquerre). Aquest mes se celebren els 40 anys de la seva creació.
 
Una zona única
El seu considerable paper biològic contrasta amb la profunda humanització d’una gran part de la seva superfície i amb el seu no menys considerable pes agrícola. L’harmonia entre els seus valors naturals i l’explotació per part de les persones no ha estat mai fàcil.
 
Per això, amb la creació del Parc Natural fa 40 anys es fa constar que el delta de l’Ebre és la primera zona humida de Catalunya i que constitueix l’hàbitat aquàtic més important de la Mediterrània occidental, després de la Camarga (Parc Regional Francès), i el segon de l’Estat espanyol, després del Parc Nacional de Doñana. La importància que té a escala internacional és reconeguda pels màxims organismes especialitzats i des de 2013 també és reconeguda per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera. 
 
Un repte de futur: aturar la regressió
Els anys vinents, el delta s’enfronta a un dels seus reptes més importants: aturar la regressió. La Generalitat ha posat en marxa l’Estratègia Delta, amb l’objectiu de crear un pla que uneixi coneixement i gestió per evitar la regressió i la subsidència amb solucions basades en la natura. A mitjà i a llarg termini també s’ha proposat lluitar perquè els sediments arribin al Delta.  
 
Un cap de setmana ple d’activitats
Per commemorar els 40 anys, s’han organitzat diversos actes, entre els quals destaca la I Jornada de Recerca i Conservació del Parc Natural del Delta de l’Ebre. A més, el dissabte i el diumenge 28 i 29 d’octubre, hi haurà portes obertes a l’Ecomuseu i la Casa de Fusta. També diumenge es farà l’activitat Els ocells de mar endins, per a més grans de 18 anys. Podeu consultar el programa sencer en aquest enllaç.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació