Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Boscos centenaris, els tresors naturals de l’Alt Pirineu a la revista de novembre

Ens submergim en els boscos madurs del parc natural i en descobrim la importància ecològica i els beneficis terapèutics que aporten
 

Els boscos madurs són un tresor que cal preservar. Caòtics, aparentment rebregats, ombrívols i tancats, són boscos centenaris que amaguen una riquesa excepcional: són grans fonts de salut i reservoris de biodiversitat imprescindibles. Al número del Descobrir del mes de novembre ens endinsem en la natura més valuosa del Parc Natural de l’Alt Pirineu i et descobrim natura monumental.
 
 

Catedrals forestals en perill

boscos sant joan de l'erm El bosc de Pallerols, a Sant Joan de l’Erm, és ple d’arbres de dimensions notables, com aquest pi roig, que té una esplèndida forma de canelobreÒscar Rodbag
En el dossier central d’aquest número desxifrem què són els boscos madurs i per què els necessitem tant de la mà de Verónica Couto, que també ens explica com ens ajuden en el context actual d’emergència climàtica. L’ambientòleg i periodista Xavi Basora ens desvela que el Parc Natural de l’Alt Pirineu concentra algunes de les millors mostres de boscos centenaris al nostre país, llar de diferents espècies amenaçades de flora i de fauna. També ens ofereix uns itineraris forestals per sentir-se més bé, tot aportant estudis científics que demostren el valor terapèutic dels boscos madurs, ja que milloren el nostre benestar mental i espiritual. Per últim, en el postdata, el doctor en Geografia Josep Gordi, ens explica que un bosc madur és un bosc de contrastos, on la vida i la mort s’hi donen la mà. Tot plegat ho il3lustren les fotografies d’Òscar Rodbag. 

L’últim repòs vora el mar

Cementiri Lloret El cementiri modernista de Lloret de Mar allotja els impressionants panteons dels indians del municipi  Òscar Rodbag
Aprofitant que ve Tots Sants, us portem a passejar per cementiris costaners que simbolitzen part de la història i del patrimoni dels municipis que enterren els seus veïns a l’abric del vaivé de les ones. La periodista i cap de redacció del Descobrir, Judit Monclús, ens explica que són museus a l’aire lliure que acullen el repòs d’escriptors, filòsofs i soldats, o que s’han erigit gràcies a l’obra d’arquitectes i escultors.

El Sant Grial a València

Calze valència El calze de València és d’àgata, amb un to rogenc i d’uns deu centímetres de diàmetreDavide Camesasca
Sabíeu que, segons la tradició, una de les copes amb què es va fer l’últim sopar de Jesús reposa fa sis-cents anys a València? És una de les curiositats del calze de la seu de València que explica Vicent Artur Moreno i il·lustra Davide Camesasca en el segon reportatge del número de novembre.  

El castell de Miravet i molt més

castell miravet El castell de Miravet és un gran castell templerRafel López-Monné
Totes les característiques del castell de Miravet les podeu trobar a la secció Món Descobrir, on la periodista Laia Creus detalla al peu de la lletra com recórrer les estances de l’imponent castell per entendre com vivia la comunitat de monjos templers que el van habitar durant més de 150 anys. També ens explica el projecte de recuperació de les peces de roba que utilitzaven antigament els pastors que ha permès salvar un patrimoni cultural que estava a punt de desaparèixer.

Evitar massificacions

boscos garrotxa El cràter del volcà de Santa Margarida és un dels espais més singulars de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un parc natural que l’any passat va rebre 465.000 visitantsÒscar Rodbag
La tardor és sinònim de bosc, sí, però també massa sovint d’imatges de massificació del medi natural. El director del Descobrir, Joan Morales, analitza aquest fenomen complex, amb múltiples causes i conseqüències nefastes, a l’apartat Manifest Descobrir.

48 hores a Sant Feliu i altres rutes

sant feliu llobregat Sant Feliu és la ciutat idònia per descobrir una comarca que sorprèn, plena de matisosNik Neves
A les darreres pàgines trobareu una desena de propostes per omplir el mes de novembre de plans. També, hi ha una proposta per passar 48 hores a Sant Feliu de Llobregat, la capital cultural del Baix Llobregat, i un grapat de rutes per fer a peu, en bici i amb nens. No tindreu temps d’avorrir-vos! 
 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació