Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Descobrir la Cova del Tabac i l’espai del Merengue de Camarasa des del mòbil

La web-app ‘Orígens’ ofereix als visitants fer rutes personalitzada a través de diferents materials digitals

Fer una visita lliure, gratuïta, de forma autònoma i amb un dispositiu mòbil. És la nova proposta immersiva per descobrir la Cova del Tabac i l’espai del Merengue, dos punts de gran interès turístic del poble de Camarasa, a la Noguera, que proposta el Centre Espais Orígens. 
 
La nova aplicació Orígens es basa en el nou concepte de globalwalks; és a dir, passejades globals o integrals, que se centren en un criteri de no modificació de l’entorn, amb la implementació de les TIC, les quals volen acostar al turisme una experiència científica, didàctica, integrada i emocional en l’exploració del patrimoni natural i cultural que envolta la Cova del Tabac i l’espai de memòria del Merengue.
 
Més enllà d’una audioguia 
Accedint des de qualsevol navegador web a aquest enllaç, els visitants podran seleccionar quina de les dues rutes volen fer i en quin idioma (català, castellà, anglès o francès). Un cop seleccionada la ruta, per accedir als continguts de cadascuna hauran de llegir els diferents QR que hi ha disposats en cadascun dels recorreguts. Una vegada a dins, l’usuari té la llibertat d’escollir què vol veure, en quin ordre i en quin moment, ja que, a diferència d’altres aplicacions o audioguies, no es tracta d’una app tancada on cal visualitzar tots els materials per accedir als següents. En cadascuna de les parades els visitants trobaran vídeos, locucions, textos, imatges i jocs que els permetran endinsar-se i interaccionar amb el contingut, l’aplicació i l’element patrimonial. “És anar més enllà d’una simple audioguia per convertir-se en una experiència”, ha assenyalat la tècnica de Turisme, Eva Roma.
 
Nova ruta a la Cova del Tabac
Els visitants podran gaudir i apreciar diferents aspectes del paisatge, de la flora, de la fauna i de la història, entre d’altres, que envolten la serra del Mont-roig, al llarg d’un recorregut que els durà a la Cova del Tabac, una cavitat amb representacions de pintura rupestre protegides com a Patrimoni de la Humanitat en el conjunt de l’Art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica. Un cop hagin arribat a la cavitat, podran tenir informació de geologia, paleontologia i arqueologia. A més, en aquesta ruta es posa un èmfasi especial en el conjunt de pintures rupestres que hi ha a la cova, de manera que s’ofereix a l’usuari informació detallada i una nova experiència immersiva per apropar-s’hi a través de la realitat augmentada mixta.
 
Una ruta immersiva al Merengue
En el cas de la ruta que es proposa per a la visita a les trinxeres de l’espai de memòria del Merengue, els visitants podran recrear durant el seu recorregut els fets esdevinguts en aquest indret mitjançant imatges i música de l’època que els permetran fer un viatge en el temps per visualitzar aquest espai històric.
 
El Merengue és un espai de memòria històrica on el visitant pot conèixer els fets que hi van tenir lloc el maig del 1938. La visita, que es pot fer per lliure, permet entrar dins de les trinxeres i caminar entre els túnels, estrets i en forma de ziga-zaga. Aquest espai, ara museïtzat, és conegut pel fet que durant la Guerra Civil espanyola s’hi va produir una acció bèl·lica en què van perdre la vida nombrosos soldats de l’anomenada Lleva del Biberó. L’origen del nom és cruel i es remunta a unes paraules que, segons la memòria dels soldats que hi van lluitar, va dir un d’ells: “Vinga, nois, que això ens ho menjarem com si fos un merengue”.
 
Visites guiades
El recorregut pels dos espais es pot fer també per mitjà de visites guiades, sota demanda i amb un mínim de 10 persones. Des de la construcció d’una tanca de seguretat a la Cova del Tabac, l’any 2018, han passat per l’indret un miler de visitants anuals.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació