Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Escapa’t amb família al novembre

4 propostes per passar un cap de setmana de tardor amb nens

L’encant dels colors ataronjats, les primeres empolsinades de neu a cotes altes, la sorra freda de les platges o els mantells de fulles que no ens deixen veure el terra són algunes de les postals que podem viure al novembre. I als nens els encanta poder jugar amb les fulles, fer les primeres guerres de neu o corre per les platges de sorra freda. Us proposem tres plans per aprofitar i viure aquest mes.

Serra de Montsec: senderisme i astronomia

Àger Vista del poble d'ÀgerArxiu Descobrir
La serra de Montsec és un espai natural molt caracteritzat pel seu clima i per unes formacions rocoses úniques en tot el territori català. L’oferta senderista i d’aventura l’encapçala el congost de Mont-rebei, una ruta espectacular que és apta per a tota la família, i que tot i la manca d’aigua, val molt la pena. Podeu fer-la dissabte i guardar-vos la tarda i el vespre per fer una visita al Parc Astronòmic del Montsec, a Àger, un dels més importants de l’Estat, i on gaudireu d’un cel espectacular i descobrir els secrets de l’univers. 
Diumenge, us proposem fer una visita interessantíssima que emocionarà petits i grans. Aneu a la Terreta a descobrir uns ocells impressionants: els voltors. Podeu amagar-vos a un hide i veure com els alimenten amb l’activitat ‘El menjador dels voltors’. Al·lucinareu!  
 
Informació pràctica
 

Berga: cultura i història

Serra de Queralt Vista panoràmica de la serra de QueraltGetty Images
A Berga, la natura és la principal protagonista. La serra de Queralt o el pantà de la Baells són escenaris perfectes per gaudir de diferents activitats, com el senderisme, la bicicleta de muntanya o el parapent. Escolliu el que més us funcioni com a família i ja tindreu el pla per dissabte al matí. A la tarda, endinseu-vos a la capital del Berguedà: la Casa de la Patum, és un imprescindible, però una volta pel centre per descobrir la plaça de Sant Pere, on té lloc la festa o una visita guiada pels espais de la Patum o la Berga medieval, també són també bones opcions. 
Diumenge, acosteu-vos a Cercs i endinseu-vos al Museu de les Mines de Cercs. Una visita que inclou l’entrada a les imines amb un trenet que fascinarà als més petits.
 
Informació pràctica

Enoturisme entre vinyes i onades

Vilabertran Vilabertran és un dels exemples més ben conservats de Catalunya de l’arquitectura de les canòniques regulars medievalsAlbert Sarola
Novembre és el mes perfecte per endinsar-se en l’enoturisme a l’Empordà. A la comarca hi ha una trentena per conèixer tots els vins de la zona, elaborats majoritàriament amb varietats tradicionals. La DO Empordà organitza el cicle Maridatge de vins i monestirs, amb una proposta diferents dissabte durant tot el mes, amb l’oportunitat de conèixer llocs tan espectaculars com el convent de Sant Bartomeu de Bell-lloc a Peralada (4 de novembre), el monestir de Sant Llorenç de Sous d’Albanyà (11 de novembre), la canònica de Santa Maria de Vilabertran (18 de novembre) i el Mas del Vent de Palamós (25 de novembre). Si no us va bé, també podeu participar en una de les propostes de vites guiades amb tast que ofereixen molts cellers de la zona, una bona oportunitat de conèixer de primera mà el secret d’alguns dels millors vins del territori català. 
En funció del lloc on us trobeu, la tarda de dissabte la podeu destinar a fer un tram del Camí de Ronda: de s’Agaró a la platja de Sa Conca, de Palamó a cala s’Alguer, de Calella a Tamariu o de Llançà a Port de la Selva. Són trams fàcils i assumibles amb nens. 
Diumenge, podeu endinsar-vos als poblets de l’interior de l’Empordà. Si sou al sud, no us perdeu l’Empordanet: Ullastret, Monells, Peratallada o Púbol us encantaran i us faran somiar amb històries de princeses i cavallers. Si sou més al nord, l’interior de l’Alt Empordà guarda joies com Peralada, Llers o Castelló d’Empúries. Una meravella! 
 
Guia pràctica

L’Aran, entre la tardor i l'hivern

Artiga de Lin Les tonalitats de tardor conviden a passejar per espais com els d'Artiga de LinOriol Clavera
Si es donen les condicions, és el primer lloc on sol nevar. Us proposem que us instal·leu a prop de Vielha i que dediqueu el matí de dissabte a la recerca de neu. El coll de la Bonaigua o el pla de Beret acostumen a ser els llocs on hi ha les primeres enfarinares. Sinó, sempre hi podeu fer una passejada. A la tarda, feu el tomb per Salardú i Unha, on podeu visitar el Musèu dera Nheu. 
Diumenge, us recomaneu que us endinseu als boscos de l’Artiga de Lin, són una meravella vestits de tardor. Una idea és que feu l’excursió que us porta fins als Uelhs deth Joèu, si els enganxeu després d’una bona ploguda, al·lucinareu amb la quantitat d’aigua que hi baixa. 
 
Guia pràctica
 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació