Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Escapada de tardor al Pedraforca

Senderisme i gastronomia a una de les valls més màgiques de Catalunya

El magnetisme que té el Pedraforca s’intensifica a la tardor. Veure la muntanya màgica com es fusiona amb el paisatge tardorenc és un al·licient més per visitar aquesta zona entre el Berguedà i l’Alt Urgell. Us proposem una escapada de dos dies entre rutes, formatges i trementinaires en un entorn excepcional on us tractaran com a casa.

Com a casa

Pedraforca La muntanya del Pedraforca té un magnetisme especialGetty Images
Arribar a l’Hostal Pedraforca, l’allotjament on us proposem gaudir d’aquesta escapada, és com arribar a casa. La Clàudia i el seu equip us rebran amb els braços oberts i vetllaran perquè no us falti de res. El dia d’arribada, relaxeu-vos al seu entorn, feu una passejada curta o simplement gaudiu d’una novel·la amb vistes al Pedra. I, sobretot, sopeu a l’hostal, el finestral que tenen al menjador, sembla un quadre del Pedraforca. 
 
Per si trobeu aquest allotjament ple, molt a prop teniu Ca l’Andreu, un hotel rural al nucli de Saldes. Si hi aneu en colla, també a Saldes, la casa rural Cal Mianet, ofereix allotjament per a 10 persones. 

Rutes i Gósol

Fageda Gresolet La fageda de Gresolet és un dels boscos per visitar a la tardorSergi Boixader
Dissabte és dia de caminar i tenim diverses propostes segons els vostres nivells. Si no esteu molt acostumats a caminar i voleu sentir la màgia del Pedraforca, apropeu-vos al Refugi Lluís Estasen, als peus de la muntanya. Podeu deixar el cotxe a l’aparcament de Gresolet i seguir les indicacions que, en 15 minutets, us deixaran al refugi. Veure la paret de la cara nord del Pedra just a sota els vostres peus és una sensació única. Quan torneu a l’aparcament, acosteu-vos fins al mirador de Gresolet, les vistes des d’aquí també són espectacular: la paret nord del Pedra a una banda i la vall de Gresolet, a l’altra. 
 
Per als que estigueu en bona forma, us proposem començar una excursió que surt des de Gósol en direcció al Collell. Les vistes des d’aquest punt a més de 1.800 metres no us deixaran indiferents. Aquest coll és la línia divisòria d’aigües entre la conca del Llobregat i la del Segre. Una ruta que passa per boscos, prats entre el Pedra i el Cadí. Un cop al Collell, teniu dues opcions, seguir les indicacions de la ruta Pedraforca 360 i acabar de fer tota la volta perimetral a la muntanya; o desfer el camí i tornar a Gósol.
 
En aquest cas, i també si heu optat per l’excursió fins a Lluís Estasen, us recomanem dinar a al restaurant el Forn de Cal Moixó, amb una cuina que mima els plats fins a l’últim detall tot mesclant la cuina tradicional i la cuina d’autor.
 
A la tarda, podeu visitar el Centre Picasso i descobrir la relació del gran pintor amb el petit poble de Gósol. Si us queden forces, podeu acostar-vos fins a les ruïnes del castell i gaudir d’unes bones vistes al poble.

Formatges i trementinaries

Josa de Cadí El Serrat Gros elabora els seus formatges de cabra al poble de Josa de CadíGetty Images
Per diumenge, us hem reservat un dia més relaxat. Us proposem que us desplaceu fins al poble de Tuixent i descobriu l’univers de les trementinaries. Aquestes dones remeieres que el segle passat recorrien el país venent els seus remeis i les seves herbes tenen un museu a Tuixent, on s’explica exactament qui eren. A més, també podeu gaudir del recorregut pel Jardí Urbà de les Trementinaires i, alhora descobrir, el poble de Tuixent, o anar als afores i endinsar-vos al Jardí Botànic de les Trementinaires per aprendre sobre les propietats i les plantes d’aquest entorn. 
 
Ben a prop, trobareu el poble de Josa de Cadí, un nucli de cases aplegades al voltant d’una gran església, situada al cim d’un turó. És l’església de Santa Maria i Sant Bernabé, que es va construir on antigament hi havia el castell, visible des de diferents punts de la vall. A més de passejar pels seus carrers empedrats, no deixeu de visitar la formatgeria del Serrat Gros i degustar el seu famós formatge Lo Pebrat, un formatge piramidal amb pebre, o el Tupí del Serrat Gros, un formatge tradicional del Pirineu. També podeu veure les seves cabres i tastar o comprar altres productes com mató, iogurts o llet. 
 
Abans de tornar a casa, podeu fer un bon àpat a Ca l’Amador, on en Diego i en Roger us faran gaudir dels seus plats més personals però amb un gran respecte cap a la cuina tradicional del Pirineu. Un bon lloc on acomiadar un cap de setmana ideal. 

Guia pràctica

Pedra L'oferta d'allotjament a les valls del Pedraforca és àmpliaJaume Moré
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació