Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

‘Camins de Pedra’ posa Tarrés al mapa

El municipi de les Garrigues vol posar en valor el patrimoni, la cultura i el paisatge

Camins de Pedra és un projecte transversal que vol posar en valor els atractius patrimonials, culturals i paisatgístics de Tarrés, un petit municipi de les Garrigues baixes de poc més de 100 habitants. Una proposta esportiva que ofereix diversos circuits per a la pràctica d’esports com el senderisme, el trail running i el ciclisme amb totes les seves modalitats en un espai d’unes 1.400 ha. El projecte combina l’esport amb el patrimoni i la natura i en la qual els aficionats que vulguin practicar les activitats que s’ofereixen podran triar també entre una àmplia oferta al seu entorn d’allotjament en turisme rural, així com de servei de restauració.
 
El patrimoni de la pedra seca  
L’alcalde de Tarrés, Carles Mora, ha destacat la importància del nou projecte per a aquest petit municipi de les Garrigues, el segon menys poblat de la comarca, i alhora ha posat en valor el gran patrimoni que conserva de construccions de pedra seca amb un gran nombre de cabanes de volta, forns de calç i una sèrie de cisternes distribuïdes per tots els boscos de Tarrés, que “són encisadors”. “El visitant, quan ve a conèixer i a gaudir d’aquest paisatge i d’aquest patrimoni natural, queda realment meravellat i amb moltes ganes de tornar.” Carles Mora ha explicat que “si no tenim un projecte vertebrador totqueda en una visita i en un boca-orella. Per tant, necessitem projectes que dinamitzin el municipi de Tarrés” com el de ‘Camins de Pedra”.
 
Per la seva banda Òscar Balsells, director de la consultoria Restneige i responsable del projecte Camins de Pedra, ha exposat que el projecte és la marca turística esportiva del municipi de Tarrés, en la qual col·labora conjuntament el Sindicat de Tarrés, que es desenvolupa en un espai d’unes 1.400 ha amb diversos circuits per a la pràctica de l’esport com ara el senderisme, el trail running i el ciclisme amb totes les seves modalitats. En concret, ofereix un centre de senderisme amb cinc circuits de 3 a 9 km de longitud de diferent dificultat i diversos circuits de trail running. Pel que fa a l’espai de ciclisme, s’ofereix un circuit d’enduro de 20 km que va enllaçant diverses trialeres, la majoria de baixa dificultat. Aquest circuit enllaça amb els de la resta de pobles que en el futur formaran el projecte Valls de Pedra. Els aficionats al món de les dues rodes també poden gaudir d’una oferta de 15 single tracks, alguns de més de 2 km de longitud, dels quals 4 són de pistes verdes, 4 de blaves, 4 de vermelles i 3 de pistes negres. També s’ofereix un circuit gravel.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació