Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 pobles de pedra per descobrir aquesta tardor

Nuclis encantadors que cal visitar un cop a la vida

Ermites romàniques, fonts, cases, carrerons i places encantadores plenes de detalls. En tots aquests petits nuclis urbans la pedra és la protagonista. Dura i inamovible, ha estat sempre entesa com un símbol de fermesa i vigorositat. Les visites a aquests 7 petits racons dispersos per arreu de Catalunya, mostren que la pedra també pot ser estàndard de bellesa i gentilesa arquitectònica.

Durro

Sant Quirc de Durro L’ermita de Sant Quirc de Durro es troba en un turonet a dos quilòmetres del poble
L’ermita de Sant Quirc de Durro és l’orgull dels poc més de cent habitants d’aquesta vila, la més pintoresca de la vall. I ho és per la seva arquitectura, però sobretot per la seva localització, en un turonet a 2 km de la vila des del qual es contempla gran part de la vall. És una petita ermita on es pot veure la còpia del frontal de l’altar romànic, la imatge gòtica de santa Julita i sant Quirc i el retaule barroc, que es conserven avui al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Al poble, ple de balcons amb volades que sobresurten fins a mig carrer i terrats de pissarra, també es pot donar una ullada a la Nativitat de Durro, que és a l’entrada.

Ossera

Ossera Ossera és un llogaret de l'Alt Urgell famós pels seus artesansAlbert de Gracia
A l’Alt Urgell, a tocar de la serra del Cadí i abraçada per les serres del Verd i Port del Comte, hi ha la vall de la Vansa i Tuixent, un territori amagat entre les muntanyes i les carreteres que hi porten, plenes de revolts. El poble que queda més allunyat de tots és Ossera. Format per una petita església i una munió de cases, el llogaret és famós pels seus artesans. Hi podeu trobar una herboristeria i el jardí botànic de Cal Nogué, on fan recol·lecció d’herbes aromàtiques i medicinals. També hi ha cal Casal, on venen melmelades i conserves, l’Espai Jaume i l’itinerari artístic per veure les escultures de l’escultor Nico de Winter.

Mura

Mura Al capvespre, la pedra de les cases de Mura queda il·luminada per les llums del pobleSergi Boixader
Un nucli situat al Bages que és especialment pintoresc. Cases, places i carrers de pedra donen un ambient medieval que s’estén per tot el poble, on podràs descobrir el carrer Nou, l’església romànica de Sant Martí o el mirador. Si hi aneu al desembre, el trobareu decorat de tions, una tradición veinal que deixa un poble vestit de Nadal. 

Siurana

Siurana Siurana s'alça al cim d'una gran roca de la serralada de PradesGetty Images
Amb les seves cases de pedra i envoltat de naturalesa s’alça al mig de la serralada de Prades el poble de Siurana, una vila situada al cim d’una gran roca que deixa veure una espectacular panoràmica per admirar la serra del Montsant, el pic de la Gritella o el gran pantà on es practiquen esports aquàtics durant tot l’any.

Corbera d’Ebre

Corbera d'Ebre La panoràmica àeria de les cases bombarejades de Corbera d'Ebre és espectacularSergi Boixader
A Corbera d'Ebre, a la Terra Alta, s'hi van produir alguns dels combats i bombardeigs més aferrissats de la batalla de l'Ebre, una de les batalles més cruentes de la Guerra Civil Espanyola. En la seva memòria s'ha conservat el poble vell de Corbera tal com va quedar després de la guerra: les cases i l'església de Sant Pere en runes, testimoni del que van ser abans de la batalla i evidència de la brutalitat dels bombardeigs aeris i d'artilleria que la seva població va patir. Un conjunt de pedres que cal visitar per entendre la cruesa de la guerra. 

Sant Jaume de Frontanyà

Sant Jaume de Frontanyà Sant Jaume de Frontanyà és un dels pobles més petits de CatalunyaAraceli Merino
Als peus de la serra del Catllaràs, Sant Jaume de Frontanyà és un dels pobles més petits de Catalunya i també un dels més encantadors. Destaca per la seva església romànica, amb una sola nau i tres absis. Visiteu-la i camineu-hi pels voltants. Podeu arribar fins a la Creu, situada al capdamunt de la muntanya que hi ha just darrere l’església. Trigareu uns vint minuts a arribar-hi. Un cop a dalt, la vista sobre el llogaret i l’entorn posarà la cirereta a la vostra caminada.

Montfalcó Murallat

Montfalcó L'excepcional vila closa de Montfalcó és BCINJordi Bas
Viatgeu en el temps fins a l’edat mitjana visitant aquest poble de la comarca de la Segarra que, com indica el seu nom, està envoltat per muralles. Es tracta d’un excepcional exemple de vila closa, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, una de les que millor es conserven a Catalunya. Passegeu pels carrerons amb porxos, visiteu l’antic forn comú i arribeu-vos fins a l’església de Sant Pere, amb vista a la plana segarrenca.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació