Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Acaba la restauració de l’església gòtica de Sant Llorenç de Lleida

Han calgut 10 mesos de feina i una inversió de 750.000 euros

Després de deu mesos d’obres, l’església de Sant Llorenç de Lleida ja torna a lluir i es pot visitar amb total seguretat i comoditat. El temple és una de les joies arquitectòniques més preuades de la ciutat de Lleida, juntament amb l’antiga catedral, coneguda com la Seu Vella. 
 
S’ha actuat de manera integral en el conjunt de l’església, tant a l’interior com a l’exterior, en un seguit d’actuacions que han consolidat estructures arquitectòniques i han rehabilitat cobertes, entre altres treballs, per tal que el monument torni a lluir en la seva esplendor i se’n garanteixi la conservació futura.
 
L’interior de Sant Llorenç guarda un dels conjunts escultòrics més importants de Catalunya, amb obres entre les quals destaquen els retaules de pedra del segle XIV de sant Llorenç, de santa Llúcia, de sant Pere i de santa Úrsula. Aquest darrer, adossat al mur interior de la façana nord de l’església, s’estava deteriorant a causa de la humitat. Per tal de resoldre les patologies es va desmuntar, per extreure’n els ciments, es van fixar algunes policromies amb risc de despreniment i es va protegir adequadament. Actualment, el retaule es conserva al Museu de Lleida, on roman en òptimes condicions per a la seva restauració futura.
 
Pel que fa a les façanes, s’hi han dut a terme intervencions d’urgència i de seguretat. Per salvaguardar els carreus dels contraforts dels efectes del degoteig de l’aigua de les gàrgoles de pedra, s’ha fet un nou sistema de recollida d’aigües de la coberta i s’ha efectuat una neteja de carreus a les zones més afectades. Per tal de garantir la seguretat s’ha dut a terme una actuació a les façanes on hi havia perill de despreniment puntual.
 
Temps de Gòtic
Amb una inversió de 750.000 euros, aquesta restauració és una de les més importants que s’estan fent arreu del país en el marc del programa Temps de Gòtic de la Fundació ”la Caixa” i del Departament de Cultura, i, en aquest cas, amb el bisbat de Lleida, titular del monument.
 
El programa té com a objectiu posar en valor, millorar i conservar el llegat patrimonial gòtic de Catalunya mitjançant la seva restauració, protecció i difusió, tot estimulant el territori i dinamitzant-lo en l’àmbit cultural, social i econòmic. El programa, finançat per la Fundació ”la Caixa”, està dotat amb 6,34 milions d’euros i també inclou altres actuacions en monuments i béns artístics, com la restauració del claustre gòtic del monestir de Santes Creus (Alt Camp), actuacions a l’Antic Hospital de Cervelló (Baix Llobregat), la restauració de l’església de Santa Maria de Sanaüja (la Segarra) i la restauració del castell de València d’Àneu (el Pallars Sobirà).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació