Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Torna la Setmana de la Pedra Seca

La quarta edició coincidirà amb el cinquè aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat 

La descoberta, l’aprenentatge i la divulgació. Aquests són els tres eixos temàtics de la quarta edició de la Setmana de la Pedra Seca, que tindrà lloc entre el 24 de novembre i el 3 de desembre arreu del territori, coincidint amb el cinquè aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. 
 
Jornades amb experts sobre pedra seca, propostes de voluntariat per reconstruir construccions de pedra seca, rutes guiades o exposicions, són algunes de les activitats que inclou el programa d’aquesta quarta edició. 
 
L’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Ajuntament de Torrebesses assumeixen un any més l’organització de l’esdeveniment que té per objectiu donar veu i valor al patrimoni de la pedra seca, el seu ofici i la seva tècnica; així com l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què es fonamenten el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca.

Orígens
La Setmana de la Pedra Seca va néixer l’any 2020 amb l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), que va impulsar la iniciativa a través del projecte Col·laboraxPaisatge. Després de liderar-ne dues edicions reeixides, l’any 2022 Micropobles i l’Ajuntament de Torrebesses prenien el relleu en l’organització de l’esdeveniment amb el compromís de mantenir i fer créixer la Setmana de la Pedra Seca. En l’edició de 2022 es va batre el rècord de propostes amb 121 activitats de descoberta, divulgació i formació arreu de Catalunya, la Catalunya del Nord, Andorra, les Illes Balears i la Comunitat Valenciana.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació