Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

‘Terra de mar’ guanya el premi a millor reportatge digital de l’APPEC

L’associació guardona el web de la tercera Expedició Descobrir

Descobrir suma un altre premi. L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) ha guardonat el web ‘Terra de Mar’ amb el premi al millor reportatge digital a la 23a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que va tenir lloc el passat dijous al Museu Marítim de Barcelona i que va reunir editors de revistes i digitals. 
 
‘Terra de mar’ és la tercera ruta de l’Expedició Descobrir, un projecte de Descobrir va engegar el 2021 amb la Transpirinenca, va seguir el 2022 amb una ruta inèdita del Prepirineu al Delta (que va crear en motiu del 25è aniversari) i que ha culminat ‘Terra de Mar’, un recorregut per la costa catalana des del Delta fins al cap de Creus. 
 
Tots tres projectes han tingut una narrativa transmèdia, en en diversos formats i plataformes que van des de les xarxes socials, a un lloc web propi, un reportatge en paper a la revista i al web del Descobrir i una docusèrie o documental que s’ha emès a la plataforma RTVEPlay i a La2 de RTVE.
 
L’editora de Descobrir, Sílvia Grimaldo, va recollir el premi i va destacar, precisament, aquesta narrativa transmèdia. “Aquesta, sense dubte, és una nova forma de fer periodisme, i d’arribar a la nostra audiència més directament, fent-los gaudir d’una experiència total, com mai ho havíem fet.”
 
La Nit de les Revistes i la Premsa en Català també va premiar el companys de Sàpiens en la categoria Revistes amb el millor reportatge. Ha premiat el número Quan érem negrers, on revisen el passat esclavista en un ampli treball periodístic que descobreix l’origen d’algunes de les grans fortunes catalanes del segle XIX. Pel últim, en la categroa Premsa, el jurat ha reconegut La liquidació de Càrniques Ausa, d’El 9 Nou, una investigació d’Isaac Moreno que revela les raons de la fallida d’aquesta indústria de Montesquiu (Osona) i del malson que han viscut treballadors, proveïdors i clients.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació