Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El projecte de rehabilitació de les Adoberies de Tremp guanya el premi Bonaplata

Un guardó que posa en valor el patrimoni industrial, científic i tècnic de Catalunya

Les obres de rehabilitació de les adoberies de Tremp han permès consolidar l’antiga edificació i fer-ne visitable la planta baixa, on antigament s’hi feia l’activitat principal. També, s’ha convertit la primera planta en un mirador sobre el barranc de la Font Vella. A més, s’ha habilitat un sender natural d’un quilòmetre que ressegueix el curs del barranc i connecta aquest espai amb el pont romànic de Sant Jaume.

El nou espai recuperat es pot visitar cada dissabte amb les visites guiades al centre de Tremp que s’ofereixen des de l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc. A més, les adoberies tenen plafons divulgatius que expliquen com era el procés d’adobar la pell i faciliten també la visita lliure.

Una mica d’història
Aquesta zona de Tremp disposa de quatre edificis destinats a adoberies que van arribar a acollir fins a vuit activitats d’adobers. Estan documentades des de l’edat mitjana i plenament operatives fins a mitjan segle XIX, tot i que es van mantenir fins a principis del segle XX. En aquests espais es duia a terme tot el procés d’adobat de les pells del bestiar, per transformar la pell crua en cuir. Gràcies a la proximitat de l’aigua, les adoberies van integrar el que es podria considerar el ‘polígon industrial’ d’aquell temps, on els arqueòlegs han documentat altres activitats econòmiques relacionades que van ubicar-se al llarg del barranc: un escorxador, una destil·leria o un obrador de tint, entre d’altres.

Més informació: Consell Comarcal del Pallars Jussà

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació