Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 refugis per gaudir de l'hivern

Diferents refugis envoltats d’unes muntanyes impressionants i d’uns paisatges nevats espectaculars

A Catalunya tenim uns magnífics refugis d’alta muntanya situats en indrets espectaculars, amb unes vistes que no deixen ningú indiferent. A més, a l’hivern, el paisatge que formen les muntanyes nevades us deixarà bocabadats. En aquesta selecció trobareu refugis als quals es pot accedir amb vehicle, amb telecabina o fent una caminada amb raquetes de neu o esquís. D’altra banda, molts d’aquests refugis són el punt de partida d’un gran nombre d’excursions per descobrir l’entorn. Escolliu el que més us agradi i prepareu-vos per viure-hi una autèntica aventura hivernal!

Refugi Niu de l’Àliga

Refugi Niu de l'Àliga Impressionants vistes de la sortida del sol des del refugi del Niu de l'ÀligaRefugi Niu de l'Àliga
L’impressionant refugi del Niu de l’Àliga es troba a les pistes de la Molina, al cim de la Tosa d’Alp , a 2.537 metres d’altitud. Ubicat dins el terme municipal de Bagà, al Berguedà, es tracta del refugi guardat més alt del Pirineu. S’hi arriba amb telecabina des de la Molina.

Es tracta d’un edifici emblemàtic des d’on podreu gaudir d’unes vistes espectaculars de la vall de la Cerdanya. A més, podreu agafar forces al costat d’una magnífica llar de foc mentre esmorzeu, dineu o sopeu. També es pot dormir en una de les seves habitacions compartides (n’hi ha dues, de 15 i 12 places respectivament). Ara, també teniu la possibilitat de fer una sortida d’esquí nocturna, quan hi ha lluna plena, que inclou el sopar.

Més informació:
Refugi Niu de l’Àliga

Refugi de Montgarri

Vista aèria del santuari i el refugi de Montgarri Espectacular vista aèria del santuari i el refugi de Montgarri nevat, a la vora del riu Noguera Pallaresawww.refugimontgarri.com
A la vora del riu Noguera Pallaresa, trobareu aquest singular refugi de muntanya al pintoresc poble abandonat de Montgarri, a la Vall d’Aran, envoltat de prats i muntanyes. Ubicat en l’antiga rectoria del poble, al seu costat trobareu l’inconfusible santuari de Montgarri, un edifici del segle XVI, però amb un origen encara més llunyà, del segle XII.

El refugi té dues habitacions de dotze places, una de set places i una de quatre places; i una novetat —la Suite Ostau—, una habitació única, amb bany privat i confort extra. S’hi pot arribar per una pista forestal de set quilòmetres des del pla de Beret. A l’hivern, l’accés en vehicle hi és restringit per les nevades, però s’hi pot arribar a peu, amb raquetes de neu o esquiant. Des del refugi, també ofereixen l’opció d’arribar-hi amb trineu arrossegat per gossos o amb moto de neu, perquè l’experiència sigui més especial.

Més informació: Refugi Montgarri

Refugi Borda Sorteny

Borda de Sorteny Panoràmica hivernal del refugi Borda de SortenyRefugi de Sorteny
Situat a 1.965 metres d’altitud, al Parc Natural de la Vall de Sorteny, a la parròquia d’Ordino, a Andorra, trobareu aquest magnífic i acollidor refugi. La terrassa ofereix unes vistes immillorables a la muntanya que no us deixaran indiferents. A més, disposen d’un ampli menjador on podreu gaudir d’un àpat deliciós i d’habitacions per descansar després d’una bona excursió.

Per arribar al refugi, podeu deixar el cotxe a l’aparcament del poble del Serrat i, des d’allà, iniciar la vostra ruta fins al refugi guardat utilitzant raquetes de neu. Els aficionats a l’esquí de muntanya també poden pujar fins al pic de l’Estanyó (2.915 m) o el pic de la Serrera (2.913 m).

Més informació: Refugi Borda Sorteny

Refugi de la Pleta del Prat

Tavascan Terrassa exterior nevada del refugi Pleta del Prat, al peu de l’Estació d’Esquí de TavascanEstació d'esquí de la Pleta del Prat - Tavascan
El Refugi de la Pleta del Prat es troba situat a 1.722 m, al peu de l’Estació d’Esquí de Tavascan, dins el terme municipal de Lladorre (Pallars Sobirà). Està situat dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, un entorn privilegiat, on podreu gaudir de la natura en estat pur. S’hi pot accedir en cotxe des de el mateix poble, per una carretera asfaltada que surt del costat de la central elèctrica. Si ho preferiu, també s’hi pot arribar caminant, o amb raquetes, des de Tavascan, seguint un sender senyalitzat que surt del centre del poble.

El refugi disposa de 50 places distribuïdes en quatre habitacions. A més, té servei d’esmorzar, dinar, sopar i pícnic. Es tracta d’un indret ideal per fer-hi activitats a la neu: esquí alpí i de fons, rutes amb raquetes, esquí de muntanya, splitboard o snowretrac.

Més informació: Refugi de la Pleta del Prat

Refugi de Malniu

Refugi Malniu El refugi de Malniu envoltat de neu a l'hivernWikimedia Commons
Situat als peus del Puigpedrós, el cim més alt de la Baixa Cerdanya, i al costat dels estanys de Malniu, trobareu a 2.138 m el refugi de Malniu. Un edifici amb 54 places repartides en lliteres amb matalassos, nòrdics i coixins. Cal portar sac de dormir. El refugi guardat també disposa de servei de menjar i begudes.

Al refugi es pot accedir a peu pel sender 117. Des del refugi es poden fer rutes amb raquetes de neu o un circuit d'orientació molt divertit per les muntanyes i els boscos dels voltants. L'empresa Guies de Meranges també ofereix activitats hivernals, com rutes guiades amb raquetes (diürnes i nocturnes), escalada, alpinisme...

Més informació: Refugi de Malniu
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació