Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Comença la restauració del claustre i el camí d’accés al castell d’Escornalbou

Les reformes s’allargaran fins a principis del proper estiu i formen part del projecte ‘Escornalbou reneix’

La Diputació de Tarragona ha anunciat l’adjudicació de les obres per adequar el claustre i el camí d’accés al castell monestir d’Escornalbou. Les reformes, que s’iniciaran aquest mes de gener, tindran una durada d’uns sis mesos. Amb aquesta actuació es completarà la segona fase del projecte ‘Escornalbou reneix’, que treballa per recuperar i dignificar el castell monestir d’Escornalbou i el seu entorn natural.

Algunes de les actuacions que estableix aquesta fase del projecte són: l’adequació del Jardí Toda amb una nova il·luminació i un sistema de reg manual, la reparació del sistema de recollida d’aigües pluvials, la instal·lació d’una barana sobre el mur dels Frares per millorar-ne la seguretat o la restauració del paviment de pedra natural existent, entre d’altres.

Aquestes obres de millora s’han hagut de retardar, ja que s’ha fet una acurada interpretació històrica de les troballes que van veure la llum durant les excavacions fetes el 2021. Es van trobar importants restes arqueològiques dels fonaments originals del claustre i la muralla del segle XII.

‘Escornalbou reneix’, un procés de rehabilitació i restauració
El projecte de transformació, liderat per la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, es va iniciar el 2018, amb la primera fase d’actuacions, centrades en la recuperació de l’entorn natural del castell monestir d’Escornalbou.

La segona fase d’actuacions s’ha centrat en la restauració de l’església, les torres i la resta del conjunt monumental i del seu entorn. Les obres que ara s’iniciaran posaran fi a aquesta etapa, que va tenir el punt culminant l’estiu del 2023, quan es va reobrir el castell monestir a les visites un cop acabat el gros de les actuacions.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació