Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La serra d'Irta, un autèntic tresor Mediterrani

Descobriu una de les últimes serres sense edificar al litoral mediterrani i una relíquia paisatgística que uneix mar i muntanya

La serra d’Irta és un espai protegit que constitueix un dels paisatges més bells i extraordinaris de la costa valenciana. És una de les últimes serres sense edificar al litoral mediterrani i una relíquia paisatgística que uneix mar i muntanya.

Un territori únic

Alvober La platja d'Alcober, amb la serra d'Irta al fonsGetty Images
Aquest singular espai protegit es troba a la comarca del Baix Maestrat, entre municipis d’interès turístic com Peníscola o Alcossebre. La serra d’Irta representa un tresor de dotze quilòmetres de costa que s’alça entre abruptes penya-segats que descendeixen cap a la mar, cales amagades espectaculars, platges verges d’edificació i una vegetació i fauna típicament mediterrànies. La presència de valors naturals i etnològics converteixen aquest paisatge en un punt privilegiat del litoral de Castelló.
 
Si sou amants de la natura i l’esport, la serra d’Irta és un espai ideal per a vosaltres, un indret amb infinitat de possibilitats per practicar diferents activitats a l’aire lliure. L’excel·lent clima i la temperatura suau del Mediterrani us permetran explorar durant tot l’any aquest meravellós territori, descobrint les seues platges, els seus singulars pobles costaners o les seues nombroses cales. D’altra banda, tampoc ens podem oblidar de la deliciosa gastronomia que ofereix la comarca del Baix Maestrat, uns plats que ben segur captivaran el vostre paladar.

Rutes senderistes

Serra d'Irta El litoral de la serra d'Irta, amb la torre de Badum al fonsComunitat Valenciana
Endinseu-vos en la naturalesa que envolta el litoral nord de Castelló i exploreu les més de vint rutes diferents que ofereix la serra d’Irta per practicar senderisme. A més, també hi trobareu itineraris per a amants de les curses de muntanya i el ciclisme, amb diversos senders que van de poble a poble i que permeten entrenar totes les distàncies. Podeu triar entre rutes amb accés directe al mar o recorreguts més muntanyosos.

Hui dia encara perduren algunes restes arqueològiques de construccions àrabs, com els castells de Xivert i de Polpís o les torres de guaita de Badum i Ebrí, que mostren l’antiga ocupació humana i el seu caràcter militar. A més, a la serra d’Irta també hi ha el penya-segat de Torre Badum, un dels més alts de tota la Comunitat Valenciana.

Si mai heu visitat aquest parc natural, una de les rutes per descobrir-lo és l’itinerari circular que passa pel Mas del Senyor, el clot de Maig, les dunes del Pebret i la torre Badum. Gaudireu d’una vista panoràmica de la costa de Castelló i podreu admirar la rica vegetació i fauna que acull aquest territori, com exemplars de guineus, d’àguiles, de gavines corses o de busquerets.

Els sabors de la serra d’Irta

Peníscola Peníscola i el castell el Castell del Papa Lluna, una gran fortalesa situada sobre una península rocosa a la costa de la serrra d'IrtaComunitat Valenciana
A la serra d’Irta i els seus voltants trobareu una excel·lent xarxa d’allotjaments per descansar i restaurants per degustar l’excel·lent gastronomia tradicional basada en peixos i mariscos frescos portats diàriament de les llotges d’aquest territori que abraça el mar. Hi podreu tastar especialitats de la cuina autòctona, com l’allipebre de rap,
els polpets o el suquet de peix. Sense oblidar plats tradicionals com l’arròs amb bledes, la fideuada o el tombet. Com a colofó a aquests deliciosos plats, no podeu marxar-ne sense degustar alguns dolços típics, com els pastissets o la coca de llanda.

D’altra banda, si sou amants del vi, també podreu gaudir d’un territori d’una llarga tradició vitivinícola i tastar raïm autòcton de les varietats macabeu, monestrell
o embolicaire.
 
En definitiva, la serra d’Irta ofereix una gran varietat d’opcions per explorar aquest meravellós espai protegit. Un indret on respirar aire net, sentir la brisa del Mediterrani, gaudir de la natura en estat pur i degustar la seua gastronomia.

Més informació
comunitatvalenciana.com
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació