Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Els allotjaments del Vallès Oriental, més sostenibles

La gestió de residus i l’eficiència energètica són les iniciatives més implementades 

Els establiments turístics del Vallès Oriental han implementat un 46% més d’iniciatives sostenibles al llarg del 2023. Això és la conclusió que s’obté de l’estudi que ha realitzat el servei de Turisme del Consell Comarcal a més de 160 allotjaments de la comarca.
 
Amb la col·laboració de l’empresa Vivential Value, especialitzada en la innovació en intel·ligència turística, han comptabilitzat 1.380 iniciatives sostenibles, entre les quals destaquen les vinculades a la gestió de residus (37%), seguides de les relacionades amb l’eficiència energètica dels establiments (24%) i la gestió del cicle de l’aigua (18%). Les propostes orientades a una millor eficiència energètica han pujat un 5% més que l’any 2022. 
 
L’estudi també indica que entre el 80% i el 75% dels hotels apartament, d’establiments de turisme rural i d’hotels són les tipologies que més iniciatives comuniquen.
 
Aquesta segona edició del monitoratge de les iniciatives sostenibles de la destinació s’engloba dins l’estratègia de posicionament de la comarca del Vallès Oriental com a territori competitiu i sostenible.
 
Sostenibilitat certificada
Actualment, el Vallès Oriental té 43 entitats distingides amb el Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere. Aquest segell és un distintiu que vol fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible entre el sector turístic. Està basada en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030 i inclou bones practiques en àmbits com la gestió, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació ambiental o el desenvolupament econòmic i social. 
 
Aquí trobareu una llista amb tots els establiments que disposen d’aquest segell. 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació