Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 escapades que voldreu fer aquesta primavera

Una època ideal per gaudir de propostes a l’aire lliure per tot el territori

Tot i que sembla que fa més fred ara que al gener, la primavera ja és aquí i a poc a poc s’anirà imposant el bon temps. Les ganes de sortir a gaudir de plans a l’aire lliure seran cada vegada més grans i, per això, us proposem set escapades amb les quals segur que no us voldreu quedar a casa. Caminades al Cinquè Llac, una sortida per conèixer el passat medieval de Mura o passejades per descobrir l’empremta modernista de Reus. Aquestes són només algunes de les escapades irresistibles que no us podeu perdre aquesta primavera. Descobriu-les totes!

Caminades al Cinquè Llac

Estany de Montcortès L'estany de Montcortès, l'anomenat Cinquè LlacMaria Rosa Vila
Si sou amants del senderisme, teniu l’oportunitat de gaudir de l’esclat de colors que ofereixen els paisatges de la ruta del Cinquè Llac a la primavera. Es tracta d’una travessa circular de muntanya mitjana que transcorre per l’Alta Ribagorça i els Pallars, a la falda del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb inici i arribada a la Pobla de Segur.

Els més de cent quilòmetres de recorregut, dividits en cinc etapes, permeten endinsar-se en una de les zones del Pirineu català menys populars. L’itinerari passa majoritàriament per corriols de muntanya i camins de ferradura —alguns recuperats expressament— fins a descobrir l’estany de Montcortès, l’anomenat Cinquè Llac. A més, amb aquesta ruta també podreu tastar la gastronomia i el caràcter més autèntic de nuclis com Peramea, Beranui o Claverol. L’organització ofereix paquets amb serveis adaptats i personalitzats a cada visitant, així com modalitats slow per a qui vulgui caminar distàncies més curtes. Agafeu la motxilla i prepareu-vos per a una bona caminada!

Més informació

El Cinquè Llac

Modernisme a Reus

Casa Navàs Interior de la Casa Navàs, construïda entre el 1901 i el 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i MontanerCasa Navàs
Sabíeu que a finals del segle XIX Reus va convertir-se en la ciutat modernista més important de Catalunya després de Barcelona? Si voleu aproximar-vos a la història d’aquesta ciutat, una de les millors maneres de fer-ho és a través de la Ruta del Modernisme. Un recorregut que inclou prop de vuitanta edificis que formen un espectacular aparador de l’arquitectura modernista. Peces clau del patrimoni històric i artístic de Reus que podreu admirar en una agradable passejada per la ciutat.

La Casa Navàs, de Lluís Domènech i Montaner, a la plaça del Mercadal, on també hi ha el Centre d’Interpretació Gaudí Centre; les cases Laguna i Carpa, de Pere Casellas i Tarrats, al carrer de Monterols; la Casa Serra, de Joan Rubió, o la Casa Marco, de Pere Domènech i Roura, al raval de Santa Anna, són algunes de les joies modernistes que us podeu trobar caminant pel nucli antic. I, només uns carrers més enllà del centre històric, també hi ha una sèrie d’edificis que formen part de la ruta. Al carrer de Llovera hi ha fins a quatre cases modernistes, entre les quals, la Casa Bartolí, de José Subietas. El carrer de Sant Joan és un altre punt imprescindible de visita, amb les conegudes Casa Gasull i Casa Rull, de Domènech i Montaner; la darrera, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. En definitiva, una escapada que us permetrà acostar-vos de forma amena a les obres modernistes més rellevants de Reus i conèixer-ne algunes de les anècdotes més destacades.

Més informació
Reus Turisme

La vall de Lord en família

Creu del Codó Mirador de la Creu del Codó, a la vall de LordGetty Images
Ara que arriba la primavera i la calor començarà a guanyar terreny al fred a poc a poc, les condicions són ideals per gaudir de la muntanya en família. Per això, us proposem fer turisme per la vall de Lord, a l’Alt Solsonès, un espai d’alt valor geològic. La regió, que queda envoltada d’enormes muntanyes, com la serra del Port del Comte o els rasos de Peguera, us ofereix una carta ben diversa d’experiències per fer amb la canalla.

Si us agraden les sortides més tradicionals, una bona opció és dur a terme algunes de les excursions a peu o en bicicleta que suggereix la seva pàgina web, totes de nivell fàcil o moderat. Seguint aquests itineraris descobrireu, entre d’altres, el mirador de la Creu del Codó o l’impressionant santuari de Lord. Si, d’altra banda, busqueu experiències noves i diferents, podeu provar de fer algunes de les activitats d’aventura que ofereix l’espai. Fer caiac a l’embassament de la Llosa del Cavall, observar les estrelles al castell de Lladurs o sobrevolar la vall en parapent són només algunes de les opcions que us ofereix aquest magnífic indret. Aneu a descobrir-lo!

Més informació
Turisme Solsonès

El passat medieval de Mura

Mura Panoràmica del pintoresc poble de MuraGetty Images
Mura és una joia amagada entre les valls del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Un nucli situat al Bages que és especialment pintoresc. L’encant dels seus carrers, dibuixats per cases de pedra i l’església romànica de Sant Martí, us convida a conèixer el passat medieval d’aquesta localitat.

Al nucli antic del poble trobareu diverses cases de pedra històriques amb relació als antics oficis de la zona, com cases d’oli o ferreteries. A més, podreu continuar la vostra passejada explorant el carrer Nou, l’església romànica de Sant Martí, l’ermita de Sant Antoni, les restes del castell de Mura o el mirador.

Envoltat de natura, des del centre de la vila surten diverses rutes i senders que permeten descobrir l’entorn, travessar la riera de Nespres o endinsar-se a la Cova de Mura. Gràcies a la seva ubicació, vora el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, podreu gaudir de la natura a través de diferents rutes senderistes, com la ruta Més de mil fonts o la ruta Balmes, masies i molins.

Més informació
Bages Turisme

Les obagues del riu Corb

Vallfogona de Riucorb Entorn de Vallfogona de RiucorbPatronat de turisme Costa Daurada - Joan Capdevila
Als Comalats, entre les comarques de la Segarra i la Conca de Barberà, hi localitzareu les obagues del riu Corb, una joia natural poc coneguda arreu del territori. La singularitat d’aquest espai protegit fenomenal rau en la seva oferta botànica, gens comuna dins el territori sec i continental que domina la regió. Tot i presentar una irradiació solar notable, en aquest trencadís de camps i boscos hi creixen espècies mediterrànies, submediterrànies i, sorprenentment, eurosiberianes.

Tot recorrent l’espai trobareu alguns elements propis de la roureda seca, així com pinedes de pi blanc, brolles calcícoles de romaní i bruc d’hivern. A les obagues humides, a més, hi buscareu roures de fulla petita, acompanyats d’exemplars de pinassa i de pi roig. A més dels atractius naturals, a l’espai també podreu descobrir diversos exemples de patrimoni històric, com el castell de Savella i l’ermita de Sant Pere de Savella, o el castell de Saladern. Una bona opció per conèixer aquest territori tan valuós i característic és utilitzar el camí GR-171, que el travessa més o menys pel mig.

Més informació
Conca de Barberà Turisme

La Ruta del Carrilet

Ruta del Carrilet Un dels trams de la Ruta del Carrilet a la GarrotxaTurisme Garrotxa
Tant si us agrada caminar com anar en bicicleta, us proposem que aneu a conèixer la Via Verda de la Ruta del Carrilet, un itinerari que s’inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i segueix el recorregut de l’antic tren de via estreta que arriba fins a la vall del Ter i les deveses de Salt i Girona. Segur que els passatgers de l’últim viatge en tren d’Olot no s’imaginarien que anys més tard aquestes vies estarien ocupades per ciclistes i senderistes amants de la natura!

La Ruta del Carrilet és un itinerari que travessa uns paratges de gran importància ecològica i cultural. De fet, el paisatge volcànic apareix a banda i banda d’aquest carril bici que, des de la Garrotxa i a través de poblacions de molt d’encant, ens permet arribar a Girona i, fins i tot, apropar-nos al mar. La via, que antigament unia la Garrotxa i el Gironès, ara us permetrà conèixer indrets fascinants, com el castell d’Hostoles, el Parc de Pedra Tosca o el volcà del Montsacopa. En aquest article del Descobrir podeu trobar més indicacions per gaudir al màxim de la Ruta del Carrilet!

Més informació
Turisme Garrotxa

Deià, el poble dels artistes

Cala Deià Espectacular vista aèria de la cala DeiàGetty Images
Finalment, ens desplacem fins a les illes. Concretament, anem a Mallorca i us proposem descobrir la vila de Deià, un pintoresc poble situat al cor de la serra de Tramuntana. L’enclavament privilegiat, la bellesa del paisatge i l’encant de les construccions tradicionals de pedra van fer de Deià un lloc especial per a nombrosos escriptors, pintors i artistes que van trobar en aquest poble una font d’inspiració. En són exemples l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, l’escriptor Robert Graves, el compositor Manuel de Falla, els pintors Leman , Junyer i Rusiñol o els poetes Robert Graves i Laura Riding, entre d’altres.

Als carrers de Deià encara es conserva aquesta atmosfera de bohèmia que atrapa tothom qui decideix passar uns dies en aquesta vila. Us recomanem fer una visita a la casa de l’escriptor britànic Robert Graves; també, al Museu Arqueològic, fundat l’any 1962 per l’arqueòleg nord-americà William Waldren, o a la finca Son Marroig, que va ser propietat de l’arxiduc Lluís Salvador, una casa museu amb un mirador que ofereix unes panoràmiques espectaculars.

L’entorn us convida també a gaudir de diferents rutes senderistes. Són nombrosos els recorreguts que es poden fer a peu, com l’itinerari a la cala Deià, al llogarret de Llucalcari o l’excursió a la península de sa Foradada. Deixeu-vos portar per l’encant de Deià!

Més informació
Consell de Mallorca 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació