Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Pedaleja i camina pel paradís de les Vies Verdes de la Comunitat Valenciana

Explora els encants naturals i la sostenibilitat als traçats ferroviaris convertits en rutes per gaudir del clima i el paisatge mediterrani

La Comunitat Valenciana convida a endinsar-se en la naturalesa i gaudir del paisatge aquesta primavera, ja sigui caminant o sobre els eixos d’una bicicleta. I si aquest és el vostre objectiu, les Vies Verdes son les rutes indicades.

 
Aquests antics traçats de ferrocarril en desús, s’han reconvertit en senders per a vianants i ciclistes per oferir la possibilitat d'explorar la bellesa natural del territori a través d'uns recorreguts encantadors. Rodejar-vos de camps de tarongers, de vinyes o d'ametllers, endinsar-vos per boscos de pins i alzinars, o recórrer camins a la vora de la mar, lluny de les sorolloses carreteres, faran que us arreleu a la natura de manera respectuosa.
 
Sense cap mena de dubte, la Primavera és la millor època per a conèixer les Vies Verdes de la Comunitat Valenciana. El clima mediterrani fa més agradable l’experiència i la naturalesa envoltant llueix més que mai: els boscos presumeixen del seu verd vibrant, els arbres i plantes floreixen, les temperatures són suaus i la llum de la tarda és més duradora.
 
A la Comunitat Valenciana hi ha fins a 13 Vies Verdes, que s'estenen al llarg de 200 quilòmetres. Amb la seva clara senyalització és impossible perdre’s, i estan dissenyades per a oferir-vos la màxima comoditat als viatgers, perquè les puguin gaudir persones de tota condició física, ja siguin nens, persones majors o persones amb mobilitat reduïda. La forma de recórrer les Vies Verdes no és important, la màgia està assegurada.
 
A més, aquestes rutes representen un model exemplar de sostenibilitat, ja que promouen l'ús de mitjans de transport no contaminants, la conservació de l'entorn natural, i aprofiten infraestructures ja existents, fomentant un turisme responsable i respectuós amb el medi ambient.
 
Entre les diferents vies que teniu per escollir, està el Camí Natural Via Verda de Dènia, que s'estén al llarg de 22 quilòmetres i connecta Dènia amb la localitat del Verger. El recorregut us submergirà en una gran varietat de paisatges costaners amb vistes panoràmiques al Mar Mediterrani, zones rurals i camps de cultiu. Passareu per túnels antics, ponts restaurats i estacions de tren reacondicionades. La Via Verda de Dènia segueix el traçat de l'antic ferrocarril Carcaixent-Dènia que transportava taronges fins als ports de Gandia i Dénia per a la seva exportació.
 
També podeu gaudir de la Via Verda del Xixarra, a Villena, que rep aquest nom pel soroll que feien les locomotores de l'època, semblant al de les cigales, que eren per tot arreu al llarg del trajecte. Comença al Santuari de les Virtuts i arriba fins al poble de Biar, on podreu connectar amb el camí de Sant Jaume, si us sentiu amb forces. Es tracta d’un recorregut de trams llargs i senders amb paisatges de gran bellesa.
 
La Via Verda de la Mar recorre la costa entre Benicàssim i Orpesa. Aquest idíl·lic itinerari, que s’enfronta a la immensitat del mar Mediterrani, també segueix l'antic traçat del tren. A més, la difícil topografia del terreny ha deixat profundes trinxeres com a obres titàniques, que les acompanyen un extens túnel il·luminat i ponts metàl·lics. L'arribada del ferrocarril va permetre el creixement econòmic i urbanístic de Benicàssim, però les vies dividien la població. El nou traçat del 2004 va fer que la ciutat quedés se’n lliurés, i així, l'antiga plataforma desmantellada es va convertir en aquesta inefable via verda al costat de la mar.
 
La via més llarga 
La Via Verda d'Ojos Negros és la més llarga d'Espanya, i el seu tram dins la Comunitat Valenciana compta amb aproximadament 65 quilòmetres. Recorre la bella Vall del riu Palància partint de l'altiplà de Barraques, al peu de la Serra de Javalambre, i descendint fins a les fèrtils hortes valencianes, a la vora del Mediterrani. Un recorregut entre boscos frondosos, camps oberts i zones rurals, que passa per diversos viaductes i ponts històrics amb unes vistes dels voltants dignes de postal.
 
Algunes de les rutes són extenses i es poden recórrer en diferents etapes amb calma i tranquil·litat, però també n’hi ha d’altres que amb un sol dia ja en tindreu prou. Recomanem encaridament fer parada als pobles de la zona, gaudir de la gastronomia local i, si teniu temps, allotjar-vos a les cases rurals encantadores dels voltants per arrodonir l’experiència.
 
Us podeu descarregar la nova guia de Vies Verdes amb tota la informació aquí:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació