Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant guanya dos Senders Blaus

El Sender Litoral del Jonquet i el Sender Masboquera-Castelló renoven el guardó

El Sender Litoral del Jonquet i el Sender Masboquera-Castelló han estat reconeguts per la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) per la seva conservació, recuperació i sostenibilitat i han aconseguit renovar el Premi Sender Blau. Amb l’objectiu de “premiar i reconèixer la conservació i recuperació de senders i itineraris, transformats en valuosos recursos per a la interpretació i l’educació ambiental, així com per al gaudi de la natura a través de la realització d’activitats recreatives, esportives i turístiques sostenibles”, els dos senders són, a més, unes rutes turístiques excepcionals. 

 
L’ADEAC ha concedit el guardó Bandera Sender Blau-2024 a un total de 128 senders de tot l’Estat, cinc dels quals són de Catalunya (un de la demarcació de Girona, i quatre de la de Tarragona). Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és l’únic municipi de les comarques de Tarragona que ha rebut dos guardons.
 
El Sender Litoral del Jonquet de l’Hospitalet de l’Infant va rebre per primera vegada aquest distintiu l’any 2017 i des d’aleshores l’ha aconseguit renovar any rere any; i el Sender Masboquera-Castelló, aquest 2023.
 
L’entrega del Premi Bandera Sender Blau 2024 destaca la dedicació i el compromís de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant amb la preservació del seu patrimoni natural i cultural, oferint als visitants i als locals rutes úniques i inoblidables per connectar amb la natura i la història local. Amb aquest doble guardó, el municipi es consolida com una destinació destacada per als amants del senderisme i la natura a Catalunya.
 
L’experiència costanera: Sender Litoral del Jonquet
Amb una longitud de 3.420 metres, el Sender Litoral del Jonquet uneix les idíl·liques platges de l’Arenal i del Torn, a l’Hospitalet de l’Infant. Travessant l’Espai d’Interès Natural de la Rojala - platja del Torn, aquest sender fàcil ofereix una visió única de la costa mediterrània. Des de dunes amb flora singular fins a vestigis d’antigues torres de guaita, els caminants gaudeixen d’una immersió total en la natura i la història local. Amb la Bandera Sender Blau des del 2017, les millores constants i la renovació anual mostren un compromís excepcional amb la seva conservació.
 
Viure el passat: Sender Masboquera-Castelló
Amb una longitud de 4.490 metres i dificultat baixa, el Sender Masboquera-Castelló ofereix un viatge des del poble de Masboquera fins al nucli medieval de Castelló. Amb cases baixes i carrers estrets com a inici, la ruta proporciona una perspectiva única del patrimoni recuperat pel treball de l'Associació Masia de Castelló. El recorregut circular, amb el seu antic camí empedrat, ofereix una experiència natural i patrimonial única, passant per paisatges de pi, sotabosc i zones de cultiu. La tornada pel camí empedrat proporciona un tast del passat amb vistes panoràmiques i elements arquitectònics com marges i recers de pedra seca.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació