Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -38%
SUBSCRIU-T'HI AVUI MATEIX PER MENYS DE 4€ AL MES I EMPORTA'T DE REGAL EL FRONTAL DEL DESCOBRIR

13 ciutats amb caràcter que no et pots perdre

Des dels Pirineus de Catalunya a les Terres de l’Ebre, viles plenes d’història i de cultura amb una personalitat pròpia

Més enllà de Barcelona, arreu de Catalunya trobem ciutats amb moltes sorpreses i molts secrets. Us animem a descobrir-les passejant pels seus carrers, contemplant els monuments i visitant els seus museus. Un ampli ventall de possibilitats per endinsar-vos en el passat, les tradicions, la gastronomia, la cultura i la història de cada ciutat. Des la Bisbal d’Empordà fins a Tortosa, us proposem conèixer 13 ciutats amb caràcter que us captivaran. Veniu a visitar-les totes!

Tradicions als Pirineus de Catalunya

Gegants Solsona Gegants de Solsona durant la celebració de la Festa del CorpusJordi La Rosa / Agència Catalana de Turisme
Ens endinsem en els paisatges muntanyosos dels Pirineus de Catalunya per visitar Solsona. Aquesta població presumeix d’un entorn natural envejable, des d’on es pot gaudir de moltes rutes a peu, a cavall o en bicicleta A més, el municipi ofereix nombroses visites guiades i experiències d’ecoturisme i aventura, des de caiac fins a barranquisme, sense oblidar l’esquí o l’enoturisme.

Solsona també és coneguda pel seu valuós patrimoni cultural. Es tracta de la ciutat catalana amb més gegants i elements del bestiari popular per metre quadrat que llueix en celebracions com el Carnaval, el Corpus o la Festa Major, dedicada a la mare de Déu del Claustre.

Termalisme, gastronomia i ceràmica a la Costa Brava

Girona Vista de Girona des del riu Onyar amb el pont de les Peixateries Velles al fonsLeonid Andronov  / Agència Catalana de Turisme
A la Costa Brava trobareu tres ciutats amb molta personalitat que no us podeu perdre. La primera d’elles és Girona. Als seus carrers trobareu vestigis de les èpoques romana i medieval, a més d’un ric patrimoni d’edificis romànics i modernistes. La capital gironina també és reconeguda en l’àmbit mundial gràcies a la seva gastronomia i a la feina dels xefs i dels restauradors locals.

Deixem enrere Girona, per endinsar-nos en la capital de la ceràmica, la Bisbal d’Empordà. El nucli antic de la ciutat acumula una gran riquesa històrica i patrimonial. Monuments destacats com el castell Palau, residència dels bisbes de Girona, mereixen una visita. I no podeu marxar sense emportar-vos a casa una peça de ceràmica. A més, també podeu gaudir de l’entorn natural, amb els suaus relleus que caracteritzen la Plana de l’Empordà i que conviden a descobrir els seus secrets més ben guardats. Una molt bona opció és fer alguna de les rutes cicloturístiques pels pobles medievals de la zona. 

Per acabar, visitem Caldes de Malavella, un nucli que s’ha anat configurant al llarg dels segles amb l’aigua termal com un dels principals símbols d’identitat. Els seus carrers, places i jardins són plens d’elements patrimonials que reflecteixen un llegat històric, forjat a través de l’estret vincle entre aquestes aigües i els veïns: les termes romanes, els balnearis, les cases modernistes, els espais de passeig… Caldes és un lloc per relaxar-se i deixar-se cuidar per dins i per fora. Una molt bona opció 

Un llegat històric a les Terres de Lleida

Seu Vella Lleida Façana principal de la Seu Vella de LleidaOlivier Caillaud / Agència Catalana de Turisme
Situada als peus dels dos turons sobre els quals s’aixequen la Seu Vella i el castell dels templers de Gardeny, Lleida és la definició perfecta d’una ciutat amb caràcter. Al llarg dels segles ha acollit ilergets, romans, visigots, jueus, àrabs i cristians. Aquestes civilitzacions han contribuït al creixement sostenible i modèlic de la ciutat, caracteritzada per l’horta —el cinturó verd que l’envolta i que nodreix de fruita i verdura tot Catalunya— i per espais naturals com el parc de la Mitjana o els Camps Elisis. Així mateix, Lleida destaca per la seva importància geoestratègica com a porta d’accés a Europa i nexe d’unió entre el Mediterrani i l’altiplà.

Us proposem que us apunteu a l’activitat de Templer per un dia, que organitza el castell de Gardeny, i viureu de primera mà com era el dia a dia d'un cavaller de l’època.

Cultura i espiritualitat a Paisatges Barcelona

Vic Plaça Major de VicServicios Editoriales Georama / Agència Catalana de Turisme
Situada al cor de Catalunya, trobem la ciutat de Manresa, una localitat que té un marcat caràcter espiritual combinat amb una vida cultural i comercial rica i diversa. Aquesta ciutat també és la destinació final del Camí Ignasià, que segueix els passos de sant Ignasi de Loiola. Amb vestigis de la ciutat medieval i gòtica com la Seu i el carrer del Balç, Manresa també acull un important patrimoni històric d’estil barroc, vinculat a l’empremta deixada per sant Ignasi, i d’un ric passat modernista i industrial, amb un conjunt d’edificis, museus i elements relacionats amb aquest període.

A Osona ens espera la ciutat de Vic, un nucli que conserva un important patrimoni històric i artístic. El seu casc antic, de traçat medieval, acull obres mestres de tots els estils arquitectònics: un temple romà del segle I, el campanar romànic de la catedral, el seu claustre gòtic i les muralles medievals, així com nombrosos edificis barrocs i destacats exemples del Modernisme. El Museu d’Art Medieval de Vic, declarat d’interès nacional, mostra una col·lecció excepcional d’art medieval.

Modernisme i vi a Costa Barcelona

Masia Freixa Vista panoràmica de la Masia Freixa, obra de Lluís Moncunill , a TerrassaServicios Editoriales Georama / Agència Catalana de Turisme
Terrassa és imprescindible per als amants de l’arquitectura i la cultura. Entre la seva riquesa patrimonial destaquen les obres mestres del Modernisme, com el Vapor Aymerich, Amat i Jover —seu del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya—, la Masia Freixa i la Casa Alegre de Sagrera. A més, la ciutat conté un element excepcional del patrimoni històric i artístic de Catalunya: el conjunt d’esglésies visigòtiques de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria - Seu episcopal d’Ègara.

Saltem a l’Alt Penedès, per visitar la capital del vi, Vilafranca del Penedès. Aquesta ciutat, que va néixer com a enllaç entre les zones cristiana i musulmana, a l’inici del segle XII, avui continua conservant un caràcter integrador i acollidor. A partir de la segona meitat del segle XX es va consolidar com a aparador de la zona vitivinícola del Penedès, la més extensa de Catalunya i una de les més grans de la península Ibèrica. Un territori on la vinya és la protagonista i el vi, el producte per descobrir.

Medievalisme, història i vermut a la Costa Daurada

Circ romà Tarragona Circ romà a TarragonaPep Escoda Borràs / Agència Catalana de Turisme
A la Costa Daurada teniu tres visites imprescindibles. La primera és la vila medieval de Montblanc. El seu conjunt monumental i artístic, un dels més ben conservats de Catalunya, va ser l’escenari de la llegenda de Sant Jordi, que anualment es rememora durant la Setmana Medieval. A més, la vila té una completa programació de festivals i d’esdeveniments que se sumen a la interessant oferta museística. Tot això, en un entorn privilegiat al centre de la ruta del Cister.

Deixem enrere la Conca de Barberà per anar fins a la capital, Tarragona. Allà ens espera l’única ciutat de Catalunya inclosa en la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. La seva ubicació privilegiada al cor de la Costa Daurada, les platges, la climatologia i el caràcter mariner són el complement perfecte d’una oferta inigualable d’esdeveniments de recreació històrica, com Tarraco Viva i les Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona del 1800, que us donaran les claus per entendre’n la transformació, des de la Tarraco imperial fins a la ciutat actual. Una ciutat on la història cobra vida.

Per acabar, fem una visita a Reus. Una ciutat de genis, amb un esperit emprenedor i una tradició comercial que no només la van convertir en la segona ciutat més gran de Catalunya, sinó també en un referent internacional. D’aquí ve el lema ‘Reus, París i Londres’, motivat per la fama i la qualitat del seu aiguardent, origen d’una nova indústria que avui es considera la capital mundial del vermut.

Patrimoni cultural i natural a les Terres de l’Ebre

Santa Clara a Tortosa Claustre del monestir de Santa Clara al centre històric de TortosaJuan José Pascual / Agència Catalana de Turisme
Situada al cor de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, entre els parcs naturals del delta de l’Ebre i dels Ports, Tortosa és un paradís per als amants de la cultura. La capital de les Terres de l’Ebre presumeix del castell de la Suda, de la catedral de Santa Maria i d’elegants edificis modernistes. Gràcies a la seva importància geoestratègica, va viure una època d’esplendor durant el Renaixement, període que commemora anualment en una festa de recreació històrica, declarada d’interès nacional.

Més informació

Ciutats amb caràcter


Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació