Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -40%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

17 barris i viles marineres que has de conèixer

De la Costa Brava a les Terres de l’Ebre, a la costa catalana hi ha indrets on la pesca i les tradicions marítimes encara perduren

La tradició marinera és molt present a la costa catalana. És gràcies als 17 barris i viles marineres, llocs on la vida gira al voltant de la pesca i les tradicions, plens d’història i patrimoni marítim. Viles on les platges i les cales conviden a gaudir d’una jornada vora el mar.
 
Contemplar la feina dels pescadors o viure la subhasta del peix en directe són algunes de les interessants activitats per fer en aquests indrets. També, reviure antigues aventures de pirates i corsaris, passejar per carrers empedrats i gaudir d’un capvespre amb vistes al mar Mediterrani. T’expliquem quins són aquests indrets amb tant d’encant que hi ha als diferents trams de la costa catalana.

Costa Brava

S'alguer La cala s'Alguer de Palamós a la Costa BravaÒscar Vall / Agència Catalana de Turisme
Llançà, amb el seu passat pirata i prehistòric i el seu present natural i senderista, o l’Escala, amb el seu llegat grecoromà i la seva estreta relació amb l’anxova, són només dues de les set viles marineres que podeu visitar a la Costa Brava. Quan vulgueu gaudir del mar, a Llançà, animeu-vos a fer rutes a peu o amb bici resseguint el sender GR-92 i banyeu-vos a platges de gran bellesa com la del Cau del Llop; i a l’Escala, cala Montgó és una de les platges imprescindibles. Si busqueu una reserva natural única com les Illes Medes, on es puguin contemplar increïbles prats de posidònia, coralls i estrelles de mar, trieu l’Estartit; i si voleu respirar essència marinera amb regust indià i banyar-vos a cales que encara conserven cases de pescadors com Sa Riera i Sa Tuna, decanteu-vos per Begur. Per als enamorats de les cales verges i l’essència medieval, res millor que fer una estada a Tossa de Mar; i per als amants de la gastronomia, a Palamós trobareu la llotja i l’Espai del Peix i podreu tastar la famosa gamba. Per acabar, a Calella de Palafrugell, podreu gaudir d’una passejada pel conjunt històric, on sempre semblen ressonar les havaneres, o descobrir el llegat de Josep Pla. 
 

Costa Barcelona

Sant Pol de Mar Sant Pol de Mar des del campanar de l'església de Sant Jaume© Pitu Estol / Agència Catalana de Turisme
Entre el Maresme i el Garraf, us esperen quatre viles marineres on podreu gaudir d’una subhasta de peix, practicar un esport aquàtic o descobrir les cases dels indians. A Sant Pol de Mar, us encisarà l’encant de l’antic poble de pescadors que es barreja amb les residències modernistes dels indians amb façanes acolorides, vitralls i ferro forjat. Si aneu a Arenys de Mar, trobareu un dels ports pesquers i esportius més importants de la costa catalana. Aquí no podeu deixar d’assistir a la particular subhasta del peix que encara s’hi fa. Per als amants de la cultura, Sitges és la vostra parada. El Museu Cau Ferrat i el Museu de Maricel resumeixen l’essència modernista i el caràcter mariner d’aquesta vila. Vilanova i la Geltrú també ha sabut mantenir aquesta essència. Sobretot la trobareu al Passeig Marítim, amb les cases de pescadors i les construccions colonials, i a la Rambla, dos punts neuràlgics de la vida social de la vila que conviden a gaudir d’una jornada a la vora del mar.
 

Costa Daurada

Serrallo El barri mariner del Serrallo al Port de Tarragona, a la Costa Daurada  Agència Catalana de Turisme
En aquest tram de la costa catalana, hi trobareu un barri i una vila marinera amb molta ànima. El Serrallo és el barri de Tarragona que heu de visitar si voleu descobrir les arrels marineres de la ciutat. El port és un petit oasis, un indret autèntic, on es pot veure com els pescadors reparen i recusen les xarxes mentre es posen al dia, presenciar la famosa subhasta del peix, fer una volta amb golondrina, visitar el Museu del Port, o gaudir del tradicional romesco de peix (el plat típic de la ciutat, que combina la coneguda salsa amb marisc o peix). Cambrils, coneguda com la capital gastronòmica de la Costa Daurada, us farà emocionar fort per la gran qualitat de les matèries primeres, com el peix fresc de llotja i les verdures i hortalisses de quilòmetre zero. Al llarg de l’any, hi ha diverses jornades gastronòmiques que les posen en valor, com la de les galeres, els calamars o les carxofes. També hi trobareu llegat històric, amb la vil·la romana de la Llosa i la torre de defensa medieval de l’Ermita, així com nou platges on podreu gaudir del mar i dels esports nàutics. 
 

Terres de l’Ebre

ametlla de Mar El litoral de l’Ametlla de MarAgència Catalana de Turisme
Les quatre viles marineres de les Terres de l’Ebre guarden uns tresors naturals increïbles. Molt a prop del Delta, l’Ametlla de Mar presumeix de tenir 16 quilòmetres de costa plena de platges verges i cales tranquil·les que ofereixen moltes activitats i sortides relacionades amb la vela i el submarinisme. Les seves aigües cristal·lines amaguen un univers marí de praderies submarines de posidònia i una gran varietat d’espècies de peixos. A la porta del delta de l'Ebre, no deixeu de visitar l’Ampolla, un espai on es concentren dunes i platges de sorra fina i aigües poc profundes. Combineu una excursió pel Sender del Mediterrani GR-92 amb un bon arròs. Ja a tocar del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la Ràpita us espera amb la platja del Trabucador, una llengua de sorra de 6,5 quilòmetres que s’endinsa al mar fins a la Punta de la Banya. Aquesta vila marinera convida a gaudir del mar amb activitats nàutiques i també assaborir la seva gastronomia: els llagostins i les galeres són les dues estrelles d’un dels ports pesquers amb més activitat de Catalunya. Per acabar, a les Cases d’Alcanar, també podeu tastar les galeres i veure-hi la subhasta de peix. A més, és un lloc ideal per gaudir de rutes cicloturístiques mentre descobriu búnquers, refugis subterranis i una antiga torre de vigilància que defensava la població dels atacs pirates. 
 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació